Remigiusz Rączka je známý a oblíbený kuchař a restauratér ze Slezska. Jeho kulinářské umění můžeme obdivovat v televizi i na sociálních sítích, mimo jiné na kanálu „Rączka Gotuje“ natformě YouTube. Před několika týdny se tento kulinářský guru podělil o svůj recept na výjimečné pirohy.
Viz video Volánky, štípance a copánky aneb uděláme si dnes knedlíky
Takovou nádivku nečekáte. Knedlíky s ní chutnají výborně.
Pierogi jsou jedním z nejoblíbenějších jídel polské kuchyně. Není tedy divu, že existuje tolik variant a chuťových variant. Pierogi se mohou jíst jak na sladko, tak na slano. Obzvlášť chutné jsou v suché verzi s vaječnou ní se šunkou a nivou.
Ingredience na těsto:
- 300 g pšeničné mouky,
- 250 ml t vody,
- špetka soli.
Ingredience na nádivku:
- 6 vajec uvařených natvrdo,
- 100 g šunky,
- 100 g sýra s modrousní,
- 50 g másla,
- 80 g strouhanky,
- 120 ml mléka,
- 1 cibule.
Ingredience na okru:
- 100 g másla,
- svazek jarní cibulky,
- 2 bílé cibule.
Knedlíky s vaječnou nádivkou podle receptu Remigiusze Rączky. Postup:
Strouhanku nejprve zalijeme mlékem, pak ji odložíme stranou, aby nasákla. V dalším kroku si připravte těsto. Mouku prosejeme přes síto, poté ji smícháme s tu vodou a špetkou soli a uhněteme hladkou, pružnou hmotu. Uhnětené těsto přikryjte utěrkou a nechte čtvrt hodiny odležet.
Mezitím nakrájejte cibuli a osmahněte ji na rozpálené pánvi. Šunku nakrájejte na jemné kostičky a vejce nastrouhejte na struhadle s velkými oky. Poté je smíchejte se strouhankou namočenou v mléce. Přidejte osmaženou jarní cibulku, nakrájenou klobásu a nasekanou jarní cibulku. Promíchejte a podle potřeby osolte a opepřete. Nakonec do ně přidejte rozdrobenou nivu a vše znovu promíchejte.
Z nádivky vytvarujte malé kuličky, vyválejte těsto na knedlíky a vykrajujte z něj kolečka. Na každé položte kuličku vaječné a masové nádivky. Okraje těsta slepte k sobě jako u klasických knedlíků. Jako poslední krok je vhoďte do osolené vody a vařte 2-3 minuty poté, co vvou na povrch. Knedlíky podávejte s cibulkou a jarní cibulkou osmaženou na másle. Dobrou chuť!