Spolehlivý způsob výroby jahodového džemu. Podle tohoto receptu ho vždycky dělala moje babička. Je to chuť mého dětství

Místo toho, abyste opět kupovali zavařeniny z obchodu, zvolte domácí. Nejenže jsou takové raritky mnohem chutnější, ale navíc neobsahují umělé přísady, konzervanty ani barviva. A co je nejdůležitější, můžete se také rozhodnout pro přidaný cukr, který je pro mnoho lidí ukazatelem. Není tedy na co čekat – je čas vyhrnout si rukávy a připravit jedinečný recept na jahodový džem po babičce!

Viz video Nevíte, co s jahodami? Vyzkoušejte recept své babičky. Potřebujete jen tři ingredience

Jahodový džem podle babiččina receptu je poezií chutí a sladkým návratem do dětství.

Nelze popřít, že domácí výrobky jsou nejlepší pod sluncem. Platí to pro šťávy, paštiky, zavařeniny, okurky nebo hotová jídla, která mohou klidně čekat na svou řadu i několik měsíců. Skutečnou raritou je také jahodový džem. Jeho výjimečná chuť se skvěle hodí k chlebu, koláčům a pečivu nebo palačinkám. Vtí se proto připravit si ho sami, základem jsou baculaté, šťavnaté jahody z polského pěstitelství.

Příprava jahodového džemu je pověstná hračka. Stačí si pořídit krásné, šťavnaté ovoce a věnovat trochu času v kuchyni. Zbytek už půjde doslova sám! Jahody vložte do hrnce, posypte cukrem a přidejte citronovou šťávu. Vše vaříme, dokud nevznikne krásný džem, který pak přendáme do skleněných nádob. Je to ideální způsob, jak si udělat zásoby na zimu a co nejlépe využít jahody, které, jak víte, v tomto ročním období chutnají nejlépe.

Takový jahodový džem nenajdete v žádném obchodě. Babiččina metoda je na zlatou medaili.

Složení: 1:

  • 2 kg jahod,
  • 500 g cukru,
  • šťáva vymačkaná ze 2 citronů.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve jahody důkladně omyjte a zbavte jádřinců. Poté je vložte do misky, posypte cukrem a důkladně promíchejte.
  2. Takto připravené jahody vlivem cukru pustí šťávu. Proto je vhodné nechat je 24 hodin na chladném místě, ale ne v lednici.
  3. Druhý den je pokapejte citronovou šťávou. Hrnec postavte na hořák a jahody vařte tři hodiny na mírném ohni.
  4. Nezapomeňte to celé čas od času promíchat. Tím zabráníte připálení a vše se uvaří rovnoměrně.
  5. Nakonec si připravte malé vypařené sklenice a horký džem do nich nalijte. Sklenice pevně uzavřete a otočte dnem vzhůru, aby se víčka mohla uzavřít.
  6. Nechte na tm místě zcela vychladnout. Přeneste do spíže a můžete si pochutnávat!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: