Byla omáčka příliš řídká? Tady je řešení a tady jich je pět. Jednoduché triky na zahuštění

Další zajímavé recepty najdete na naší domovské stránce .co.uk.

Už jste někdy udělali příliš řídkou omáčku? Určitě ano. Co byste měli v takové situaci dělat? Máme pro vás seznam pěti způsobů, které můžete vyzkoušet.

Odpařování – jinak známé jako snižování množství vody v omáčce.

Tento způsob je nejjednodušší, protože je rychlý a nevyžaduje přidání žádných přísad. Nemusíte se tedy obávat ani o kalorickou hodnotu pokrmu, ani o jeho chuť. Jak ji připravíte? Jednoduše – omáčku vložte do hrnce a vařte na mírném ohni, dokud se neodpaří přebytečná voda. Dávejte jen pozor, abyste omáčku nepřipálili. Všimněte si, že tento způsob zintenzivňuje vůni jídla!

Mouka – nejběžnější způsob našich babiček

Existují dvě varianty zahušťování omáčky moukou. První je jednoduše nasypat jednu lžíci mouky do misky a smíchat ji s trochou omáčky. Tuto (hladkou) směs vlijte do omáčky malým pramínkem. Po celou dobu míchejte. Druhou verzí je udělat jíšku pouze z mouky. Jak ji připravit? Na pánvi rozpusťte lžíci másla a přidejte lžíci pšeničné mouky. Intenzivně míchejte a nechte zhnědnout. Hlavně ji nepřipalte. Smíchejte jíšku s trochou omáčky, pak ji přidejte k celku a přiveďte k varu.

Mléčné výrobky – jogurt, mléko, smetana, mascarpone, ricotta nebo tavený sýr.

Všechny výše uvedené produkty lze použít i k zahuštění omáčky. Vyberte si jeden z nich (odpovídající chuti omáčky), smíchejte malé množství se lžící nebo dvěma omáčky a spojte s celkem. Přiveďte k varu a máte hotovo.

Zelenina – tu můžete přidat nebo rozmixovat již v omáčce.

Dalším způsobem je zelenina. Můžete ji jak přidat (nejprve uvařit/opéct), tak rozmixovat do krému, nebo jednoduše rozmixovat tu, která je již v omáčce. Obě varianty dávají zahuštěnou, lahodnou a krémovou omáčku.

Máslo – poslední způsob, jak připravit hustší omáčku

Naším posledním návrhem na zahuštění omáčky je přidání másla. Stačí kousek do omáčky a je to. Jednoduché, že? Jen nezapomeňte, že máslo dodává omáčce výraznou chuť, takže se nehodí do každé omáčky. Pro exotičtější pokrmy můžete vyzkoušet například arašídové máslo.

Viz video Čočkové karbanátky v rajčatové omáčce

Haps.co.uk je tu pro vás a my píšeme o vaření pro vás. To však neznamená, že nezapomínáme a nemyslíme na Ukrajinu. Všechny nejdůležitější informace najdete na těchto místech: news.gazeta woman.gazetaukraina.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: