Česneková omáčka – tradiční a vege recept. Tajemství spočívá ve správném smíchání ingrediencí

Domácí česneková omáčka – účinný zeleninový patent

Přírodní domácí česneková omáčka je spojencem každého rodiče, který chce přesvědčit své ratolesti, aby měly na talíři více zeleniny. Tato omáčka dokonale kombinuje různé chutě a hodí se k mnoha pokrmům, domácí česneková omáčka je oblíbenou položkou jídelníčku v každé domácnosti.

Česneková omáčka na jogurtu – lehká na talíři

V tomto receptu nejde o é vynechání majonézy, ale o smíchání ingrediencí tak, aby omáčka byla lehká a zároveň chutná. ý seznam ingrediencí a triviálně jednoduchý recept na česnekovou omáčku s jogurtem najdete níže.

Domácí česneková omáčka – seznam ingrediencí:

  • přírodní jogurt – 100 ml,
  • smetana – 100 ml,
  • majonéza – 2 lžíce,
  • česnek – 2-3 stroužky,
  • sůl a pepř – po špetce

Recept na česnekovou omáčku:

Na začátku nakrájejte česnek nadrobno a přidejte k němu jogurt, nakonec přidejte ostatní ingredience a dochuťte solí a pepřem.

Viz video Česnekové uzlíky – recept

Česneková omáčka bez majonézy – vege varianta

Tento recept na česnekovou omáčku bez majonézy ve veganské verzi vás možná překvapí, ale je stejně chutná jako tradiční verze. Seznam ingrediencí a postup přípravy najdete níže.

Česneková omáčka – seznam ingrediencí

  • Česnek – 2-3 stroužky,
  • řepkový olej – 1 polévková lžíce,
  • přírodní tofu – cca 200 g,
  • t voda – 150 ml,
  • šťáva z poloviny citronu,
  • drožďové vločky – 3 polévkové lžíce,
  • sůl a pepř

Česneková omáčka bez majonézy – příprava

Na začátku je třeba tofu natrhat na malé kousky, poté vložit do mixéru a přidat česnek, který jsme předtím prolisovali přes lis. Předem uvedené ingredience zalijeme vodou a citronovou šťávou. Rozmixujeme dohladka a nakonec přidáme vločky droždí, pepř a sůl a opět mixujeme, dokud se všechny ingredience nespojí.

Domácí česneková omáčka – k čemu podávat?

Kromě výše zmíněné pizzy a kytice zeleniny se domácí česneková omáčka hodí také na špízy, domácí hamburgery nebo tradiční sendviče. Někteří lidé ji přidávají také do hranolků a dokonce i do polévek. Z mas se česneková omáčka výborně hodí k drůbeži; kuřecí nebo krůtí maso je pro tuto chuť ideálním základem. Po přípravě ji lze skladovat v lednici až tři dny, ale nejlepší je stále čerstvá česneková omáčka připravená těsně před podáváním. Pro ozdobu navíc přidejte petrželku, která má česnek obzvlášť ráda; během Velikonoc se bude ideálně hodit řeřicha.

Viz také: Tak křupavý česnekový chléb jste ještě neměli. Šéfkuchař prozradil své tajemství

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: