Další kuchyňské triky najdete na naší domovské stránce
Vepřové kotlety jsou výborné i samotné, ale znáte to – nejlépe chutnají horké přímo z pánve. Co však dělat, když se nám stane, že jich usmažíme příliš mnoho? Samozřejmě je můžete ohřát a není na tom nic špatného. Já však z vepřových kotlet udělám extra svačinu, na které si můžete pochutnávat až týden. Jak připravit vepřové kotlety v octovém nálevu? Pokud si myslíte, že je to zprofanované, zkuste si je alespoň jednou udělat – tu chuť si zamilujete stejně jako moje maminka.
Vepřové kotlety v octovém nálevu – taková svačinka tu ještě nebyla.
Ingredience na marinádu:
- 4 šálky vody
- 1 sklenice lihového octa
- 1 cibule
- půl lžíce nového koření
- 3-4 bobkové listy
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžíce lehké sójové omáčky
Dále: několik vepřových kotlet nakrájených na kousky.
Způsob přípravy:
- Začněte samozřejmě přípravou marinády. Pokud nemáte kotlety, v tom případě naklepejtetky vepřové panenky a obalte je v těstíčku. Osmažte je na oleji nebo sádle a nechte mírně vychladnout.
- Do hrnce nalijte vodu a ocet. Přidejte nové koření, bobkové listy, sůl a cukr. Zatímco se marináda vaří, nakrájejte kotlety a cibuli na pírka.
- Připravte si velkou zavařovací sklenici a na její dno přidejte cibuli. Poté přidejte nakrájené kotlety a vše zalijte horkým nálevem.
- Sklenici s marinovanými kotletami nechte zcela vychladnout a poté ji uložte do lednice nebo na jiné chladné místo, kde vydrží až týden.
Takové kotlety jsou opravdu chutné a skvěle se hodí jako občerstvení na večírek nebo jako překvapení na každodenním jídelníčku. Pokud chcete, můžete do marinády přidat lžíci rajčatového protlaku – díky tomuto přídavku budou octové kotlety ještě chutnější.