Můj recept na hřebíček. Spoléhám se na tato masa a můj manžel si vždycky žádá další.

Většina z nás zná recept naěné zelí a tento pokrm má celou řadu příznivců. Není divu -ěné zelí s masem a rýží je esencí polské kuchyně a hodí se ke každé příležitosti. Protože je právě sezóna mladého zelí, ráda vám prozradím, jak si připravit to nejlepšíěné zelí v životě. Důležité však není jen zelí – podstatné je i maso. Já vždycky kombinuji dva druhy a můj manžel vždycky přijde z práce rychleji, tak moc mu moje zelenina chutná.

Plněné zelné závitky z mladého zelí jsou křehčí, ale také aromatičtější než jejich tradiční verze. Zelné listy je samozřejmě potřeba nejprve spařit, ale minuta ve vroucí vodě jim klidně stačí. Podle přísloví „ukaž kočce, co je uvnitř“ je však třeba věnovat zvláštní pozornost nádivce. Pokud jde oěné zelné závitky, volím dva druhy masa v poměru 3:1: tři díly vepřové šunky a jeden díl libové slaniny nebo tučné vepřové krkovice. A samozřejmě rýži – nutně uvařenou al dente. Zbytek viz recept níže.

Klasickéěné zelné závitky z mladého zelí. Nejlepší na světě

Složení: 1:

  • 2 hlávky mladého zelí
  • cca. 800-1000 g mletého masa ve vhodném poměru,
  • cca. 600 g sypké vařené rýže, doporučuji parabolickou rýži,
  • 2 malé mrkve,
  • 1 cibule,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • půl svazku kopru,
  • sůl, pepř, nové koření, bobkový list,
  • případně dvě lžíce rajčatové passaty.

Jak připravitěné zelné závitky? Recept krok za krokem

  1. Začněte spařením zelných listů. Můžete to udělat dvěma způsoby: buď odtrhněte listy od stonků a spařte je ve vroucí vodě, zatímco jsou odtržené, nebo dejte celou hlávku do hrnce a listy odtrhněte později. Vodu je dobré mírně osolit a přidat 2-3 bobkové listy – to hodně prospěje chuti.
  2. Opařené listy je třeba nechat vychladnout. Mezitím si připravte nádivku. Na pánvi rozpusťte lžíci másla. Poté přidejte mrkev nastrouhanou na velkém struhadle a nakrájenou cibuli. Smažte na mírném ohni, dokud cibule nezesklovatí.
  3. Maso vložíme do mísy, přidáme uvařenou rýži, osmaženou mrkev a cibuli a prolisované stroužky česneku. Přidejte nasekaný kopr a podle chuti osolte a opepřete. Můžete také přidat passatu. Všechny ingredience důkladně promíchejte.
  4. Do středu každého listu dejte porci nádivky a srolujte jako krokety – boky ke středu a srolujte zespodu nahoru. Na dno hrnce položte odřezky slaniny nebo slaninové kůry (aby se závitky nepřipálily) a přikryjte je horními listy.
  5. Plněné zelí naskládejte do vrstev a každou „vrstvu“ osolte a opepřete. Přidejte také vždy dva bobkové listy a tři kuličky nového koření.
  6. Vše zalijte vodou nebo světlým vývarem a navrch položte zelné listy, které při výběru odpadly (byly natrhané nebo příliš malé).
  7. Vařte na mírnémmeni asi hodinu, občas hrncem zatřeste. Podávejte s oblíbenou omáčkou, doporučuji koprovou – k mladým zelným závitkům se skvěle hodí.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: