Nakládání zelí. Kolik soli na 1 kg zelí? Podívejte se, jak nakládat zelí na zimu.

Nakládání zelí – kolik soli na 1 kg zelí? Dodržujte poměry

Zajímá vás nakládání kysaného zelí? Kolik soli je potřeba na 1 kg zelí? Předpokládá se 1 lžička na 1 kg zelí. Kromě samotných poměrů je velmi důležité zvolit správnou sůl. Pro nakládání kysaného zelí se bude mimo jiné skvěle hodit následující:

  • Himálajská sůl
  • Kłodawská sůl
  • speciální sůl na zavařování

Nakládání kysaného zelí – babiččin recept, který vždy vyjde

Každý ví, že babiččin recept na nakládání kysaného zelí se vždycky povede. A to i v případě, že nemáme žádné kulinářské zkušenosti. Nakládání zelí do sklenic je opravdu snadné. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte níže uvedený recept a vaše jídla budouá vitamínů.

Recept na nakládání zelí:

Ingredience: zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí:

  • přibližně 4 polévkové lžíce kłodawské soli
  • přibližně 4 kg bílého nakrájeného zelí
  • přibližně 0,25 kg strouhané mrkve

Výroba:

  1. Připravte zelí. Očistěte ho od vrchních listů. Omyjte ho a nakrouhejte.
  2. Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte.
  3. Zelí rozšlehejte. Můžete to udělat pomocí speciálního šlehače.
  4. Šlehejte, dokud se neuvolní šťáva. Nechte 10-15 minut odležet.
  5. Smíchejte zelí s mrkví.
  6. Sklenice spařte, vytřete do sucha a nte do 3/4 výšky.
  7. Sklenice uzavřete. Uložte je na čtrnáct dní do sklepa.

Viz video Zelí na asijský způsob

Domácí nakládání zelí v sudu

Nakládání zelí v jablečném sudu je tou správnou cestou k dosažení fantastické chuti. Přejděme k receptu:

Ingredience: Zelí z hlávkového zelí:

  • 25 kg zelí
  • 400 g soli
  • 10 jablek
  • bobkové listy, nové koření
  • kopr
  • kmín[

Výkon:

  1. Očistěte zelí.
  2. Pak ho nakrouhejte.
  3. Jablka dejte na dno sudu.
  4. Do sudu nasypte po částech zelí. Dobře prohněťte.
  5. Mezitím přidejte koření.
  6. Šlehejte, dokud se šťáva nezčeří.
  7. Zelí musí být zalité šťávou.
  8. Sud přikryjte něčím těžkým.
  9. Sud umístěte do místnosti s ttou asi 20 stupňů.
  10. Po třech dnech zelí propíchněte, abyste se zbavili přebytečnýchnů, které se vytvoří.
  11. Vyjměte nálož a přemístěte sud na chladné a tmavé místo.

Nakládání červeného zelí – recept, který si zamilujete

K nakládání červeného zelí potřebujete pouze dvě ingredience. Takové zelí má lahodnou chuť a je skvělým dkem mnoha pokrmů.

Nakládání mladého červeného zelí – krok za krokem:

Ingredience:

  • 3 lžíce soli
  • 3 kg červeného zelí

Výroba:

  1. Očistěte zelí. Nakrouhejte ho.
  2. Vložte ho do mísy.
  3. Posypte solí a důkladně promíchejte.
  4. Nechte, dokud nepustí šťávu.
  5. Připravte sklenice.
  6. Umyjte je a vyvařte. Vytřete je.
  7. Vložte zelí do sklenic.
  8. Zavíčkujte. Odložte na sedm dní na tmavé místo.
  9. Později sklenice odšroubujte a zelí propíchněte. Uzavřete a odložte na chladné a tmavé místo. Nejlépe ve sklepě.

Viz také: Chutné dýňové a podzimní pokrmy ve vašem stylu. Jednoduché recepty pro každou příležitost

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: