Nakládání zelí – kolik soli na 1 kg zelí? Dodržujte poměry
Zajímá vás nakládání kysaného zelí? Kolik soli je potřeba na 1 kg zelí? Předpokládá se 1 lžička na 1 kg zelí. Kromě samotných poměrů je velmi důležité zvolit správnou sůl. Pro nakládání kysaného zelí se bude mimo jiné skvěle hodit následující:
- Himálajská sůl
- Kłodawská sůl
- speciální sůl na zavařování
Nakládání kysaného zelí – babiččin recept, který vždy vyjde
Každý ví, že babiččin recept na nakládání kysaného zelí se vždycky povede. A to i v případě, že nemáme žádné kulinářské zkušenosti. Nakládání zelí do sklenic je opravdu snadné. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte níže uvedený recept a vaše jídla budouá vitamínů.
Recept na nakládání zelí:
Ingredience: zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí, zelí:
- přibližně 4 polévkové lžíce kłodawské soli
- přibližně 4 kg bílého nakrájeného zelí
- přibližně 0,25 kg strouhané mrkve
Výroba:
- Připravte zelí. Očistěte ho od vrchních listů. Omyjte ho a nakrouhejte.
- Mrkev oloupejte, omyjte a nastrouhejte.
- Zelí rozšlehejte. Můžete to udělat pomocí speciálního šlehače.
- Šlehejte, dokud se neuvolní šťáva. Nechte 10-15 minut odležet.
- Smíchejte zelí s mrkví.
- Sklenice spařte, vytřete do sucha a nte do 3/4 výšky.
- Sklenice uzavřete. Uložte je na čtrnáct dní do sklepa.
Viz video Zelí na asijský způsob
Domácí nakládání zelí v sudu
Nakládání zelí v jablečném sudu je tou správnou cestou k dosažení fantastické chuti. Přejděme k receptu:
Ingredience: Zelí z hlávkového zelí:
- 25 kg zelí
- 400 g soli
- 10 jablek
- bobkové listy, nové koření
- kopr
- kmín[
Výkon:
- Očistěte zelí.
- Pak ho nakrouhejte.
- Jablka dejte na dno sudu.
- Do sudu nasypte po částech zelí. Dobře prohněťte.
- Mezitím přidejte koření.
- Šlehejte, dokud se šťáva nezčeří.
- Zelí musí být zalité šťávou.
- Sud přikryjte něčím těžkým.
- Sud umístěte do místnosti s ttou asi 20 stupňů.
- Po třech dnech zelí propíchněte, abyste se zbavili přebytečnýchnů, které se vytvoří.
- Vyjměte nálož a přemístěte sud na chladné a tmavé místo.
Nakládání červeného zelí – recept, který si zamilujete
K nakládání červeného zelí potřebujete pouze dvě ingredience. Takové zelí má lahodnou chuť a je skvělým dkem mnoha pokrmů.
Nakládání mladého červeného zelí – krok za krokem:
Ingredience:
- 3 lžíce soli
- 3 kg červeného zelí
Výroba:
- Očistěte zelí. Nakrouhejte ho.
- Vložte ho do mísy.
- Posypte solí a důkladně promíchejte.
- Nechte, dokud nepustí šťávu.
- Připravte sklenice.
- Umyjte je a vyvařte. Vytřete je.
- Vložte zelí do sklenic.
- Zavíčkujte. Odložte na sedm dní na tmavé místo.
- Později sklenice odšroubujte a zelí propíchněte. Uzavřete a odložte na chladné a tmavé místo. Nejlépe ve sklepě.
Viz také: Chutné dýňové a podzimní pokrmy ve vašem stylu. Jednoduché recepty pro každou příležitost