Neapolská polévka je nejjednodušší italská klasika. Vařím ji každý květnový víkend

Co kdybych klasický vývar vyměnila za trochu lehčí polévku přímo z italské kuchyně. V květnu u mě kraluje neapolská polévka, která je velmi jednoduchá na přípravu a chutná jako z té nejlepší trattorie. K tomu, abyste se mohli utápět v chutích slunné Itálie, vám stačí jen pár ingrediencí, které jsou navíc všechny levné a snadno dostupné.

Podívejte se na video Okurka a avokádo – moderní klasika

Vyměňte vývar za neapolskou polévku. Tato šílená chuť je návyková

Když je venku slunce a tty rychle stoupají, nikdo asi nebude mít náladu na horké husté polévky. Proto se vtí vyměnit vývar nebo okurkovou polévku za trochu lehčí chuť přímo z Itálie. V květnu se do mé kuchyně dostala šíleně chutná neapolská polévka a od té doby ji podávám alespoň jednou týdně. Co je na ní tak úžasného? Kombinace jednoduchých chutí, která dává úžasný finiš, jenž nelze dlouho vymazat z paměti.

Tajemství neapolské polévky spočívá samozřejmě v jednoduchosti a především v lásce a úsilí, které do ní vkládáme. Mrkev, cibule, petržel, těstoviny a kopr kralují. Výčet by samozřejmě nemohl být ý bez sýra, který naši polévku nejen krásně zahustí, ale také jí dodá charakter. Pokrm je hotový za necelou půlhodinu a z hrnce zmizí ještě rychleji!

Neapolská polévka ideální pro t dny – přídavek sýra zaručuje pastvu pro všechny smysly.

Složení:

  • Jeden litr vývaru nebo bujónu,
  • 180 g taveného sýra gouda,
  • Šálek hoblinek čedaru,
  • cibule,
  • 2 mrkve,
  • petržel,
  • 2 lžíce másla,
  • čerstvý kopr,
  • sůl,
  • pepř,
  • 2 bobkové listy,
  • 3 zrnka nového koření
  • Těstoviny k podávání zavíčkujte.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na pírka, mrkev a petržel nastrouhejte na velké struhadlo.
  2. V hrnci na másle osmahněte cibuli, poté přidejte mrkev a petržel.
  3. Když zelenina pěkně zhnědne, přilijte vývar. Přidejte také bobkový list a nové koření a vše vařte 15 minut.
  4. Mezitím uvařte těstoviny al dente.
  5. Po této době přidejte do polévky tavený sýr a čedar.
  6. Polévku vařte, dokud se sýry krásně nerozpustí.
  7. Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem a koprem.
  8. Neapolskou polévku podávejte s uvařenými těstovinami, pochutnejte si!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: