Co kdybych klasický vývar vyměnila za trochu lehčí polévku přímo z italské kuchyně. V květnu u mě kraluje neapolská polévka, která je velmi jednoduchá na přípravu a chutná jako z té nejlepší trattorie. K tomu, abyste se mohli utápět v chutích slunné Itálie, vám stačí jen pár ingrediencí, které jsou navíc všechny levné a snadno dostupné.
Podívejte se na video Okurka a avokádo – moderní klasika
Vyměňte vývar za neapolskou polévku. Tato šílená chuť je návyková
Když je venku slunce a tty rychle stoupají, nikdo asi nebude mít náladu na horké husté polévky. Proto se vtí vyměnit vývar nebo okurkovou polévku za trochu lehčí chuť přímo z Itálie. V květnu se do mé kuchyně dostala šíleně chutná neapolská polévka a od té doby ji podávám alespoň jednou týdně. Co je na ní tak úžasného? Kombinace jednoduchých chutí, která dává úžasný finiš, jenž nelze dlouho vymazat z paměti.
Tajemství neapolské polévky spočívá samozřejmě v jednoduchosti a především v lásce a úsilí, které do ní vkládáme. Mrkev, cibule, petržel, těstoviny a kopr kralují. Výčet by samozřejmě nemohl být ý bez sýra, který naši polévku nejen krásně zahustí, ale také jí dodá charakter. Pokrm je hotový za necelou půlhodinu a z hrnce zmizí ještě rychleji!
Neapolská polévka ideální pro t dny – přídavek sýra zaručuje pastvu pro všechny smysly.
Složení:
- Jeden litr vývaru nebo bujónu,
- 180 g taveného sýra gouda,
- Šálek hoblinek čedaru,
- cibule,
- 2 mrkve,
- petržel,
- 2 lžíce másla,
- čerstvý kopr,
- sůl,
- pepř,
- 2 bobkové listy,
- 3 zrnka nového koření
- Těstoviny k podávání zavíčkujte.
Způsob přípravy:
- Nejprve připravte zeleninu. Cibuli nakrájejte na pírka, mrkev a petržel nastrouhejte na velké struhadlo.
- V hrnci na másle osmahněte cibuli, poté přidejte mrkev a petržel.
- Když zelenina pěkně zhnědne, přilijte vývar. Přidejte také bobkový list a nové koření a vše vařte 15 minut.
- Mezitím uvařte těstoviny al dente.
- Po této době přidejte do polévky tavený sýr a čedar.
- Polévku vařte, dokud se sýry krásně nerozpustí.
- Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem a koprem.
- Neapolskou polévku podávejte s uvařenými těstovinami, pochutnejte si!