Viz video Bramborový salát s fazolemi a koriandrem
Jednoduchá zálivka z ledového salátu k rodinné večeři
Jednoduchý dresink z ledového salátu je ideálním řešením pro tzv. last minute. Pokud vás každou chvíli navštíví hosté nebo rodina a vy nemáte žádný nápad na zeleninovou přílohu k večeři, jistě vás může zlákat recept na instantní zálivku na zelený salát.
Složení: 1:
- 1-2 lžíce šťávy vymačkané z citronu
- přibližně 4-5 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 malá lžička hořčice
- 1 lžička medu
- koření: zrnka černého pepře, sůl, čerstvé bylinky
Způsob přípravy:
- Nejprve se musíme postarat o rozdrcení našeho koření a bylinek. To se samozřejmě nejpohodlněji provádí pomocí kuchyňského mlýnku. Pokud jde o bylinky – doporučujeme tradiční hmoždíř.
- Poté všechny ingredience spojíme dohromady.
- Omáčku dochutíme podle chuti.
- Zálivka je hotová – můžeme ji přidat do salátu.
Salát z ledového salátu se zálivkou s čerstvou zeleninou
Salát z ledového salátu s vinaigrette dresinkem v domácí verzi je velmi dobrou volbou na mnoho způsobů. Salát se bude dobře hodit v létě i v těchto chladnějších ročních obdobích. Je lehký, ale zdravý a bohatý na řadu živin a vitaminů. Zde je také recept:
Složení: 1:
- 1 malý ledový salát
- 2 rajčata – doporučujeme malinová, ale lze použít i jiná rajčata
- 1 velká skleníková okurka
- 1 červená paprika
- 1/3 šálku olivového oleje
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sušená rajčata,
- koření: pepř, sůl, bazalka
Výroba:
- V prvním kroku veškerou zeleninu důkladně omyjte.
- Poté přistoupíme k jejich krájení. Rajčata, okurky a papriky nakrájíme na kostičky. Nezapomeňte okurky oloupat.
- Salát omyjte, osušte v kuchyňském robotu. Rozdělte ho na menší kousky.
- Čtvrtým krokem je příprava zálivky. Smíchejte olej s hořčicí a citronovou šťávou. Přidejte koření. Vše důkladně promíchejte.
- Přidejte k zelenině. Vše smíchejte dohromady.
Lehká zálivka na ledový salát v medové úpravě
Lehký dresink na ledový salát v medové úpravě je pochoutkou pro nejednoho gurmána. Dresink je lahodný a zároveň nezatěžuje naše střeva. Navíc se vyznačuje medovou chutí.
Ingredience na medovou zálivku:
- asi 10 lžic kvalitního olivového oleje
- 5 velkých lžic citronové šťávy
- 1-2 lžíce světlého medu, případně javorový sirup
- koření: pepř, sůl podle chuti
Příprava omáčky:
- Všechny ingredience vložte do misky.
- Poté je důkladně promícháme.
- Omáčka je připravena k podávání.
Výroba domácí verze vinaigrette omáčky není složitá. A co je důležitější, nevyžaduje, abychom jí věnovali mnoho času. S naprostým úspěchem ji mohou vyrobit i lidé, kteří nemají mnoho kulinářských zkušeností.
Viz také: Řecký salát – jak má vypadat a jaké je jeho tajemství? Máme pro vás jednoduchý recept