Omáčka z ledového salátu – jednoduché recepty. Zásadní jsou správné poměry

Viz video Bramborový salát s fazolemi a koriandrem

Jednoduchá zálivka z ledového salátu k rodinné večeři

Jednoduchý dresink z ledového salátu je ideálním řešením pro tzv. last minute. Pokud vás každou chvíli navštíví hosté nebo rodina a vy nemáte žádný nápad na zeleninovou přílohu k večeři, jistě vás může zlákat recept na instantní zálivku na zelený salát.

Složení: 1:

  • 1-2 lžíce šťávy vymačkané z citronu
  • přibližně 4-5 lžic extra panenského olivového oleje
  • 1 malá lžička hořčice
  • 1 lžička medu
  • koření: zrnka černého pepře, sůl, čerstvé bylinky

Způsob přípravy:

  1. Nejprve se musíme postarat o rozdrcení našeho koření a bylinek. To se samozřejmě nejpohodlněji provádí pomocí kuchyňského mlýnku. Pokud jde o bylinky – doporučujeme tradiční hmoždíř.
  2. Poté všechny ingredience spojíme dohromady.
  3. Omáčku dochutíme podle chuti.
  4. Zálivka je hotová – můžeme ji přidat do salátu.

Salát z ledového salátu se zálivkou s čerstvou zeleninou

Salát z ledového salátu s vinaigrette dresinkem v domácí verzi je velmi dobrou volbou na mnoho způsobů. Salát se bude dobře hodit v létě i v těchto chladnějších ročních obdobích. Je lehký, ale zdravý a bohatý na řadu živin a vitaminů. Zde je také recept:

Složení: 1:

  • 1 malý ledový salát
  • 2 rajčata – doporučujeme malinová, ale lze použít i jiná rajčata
  • 1 velká skleníková okurka
  • 1 červená paprika
  • 1/3 šálku olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sušená rajčata,
  • koření: pepř, sůl, bazalka

Výroba:

  1. V prvním kroku veškerou zeleninu důkladně omyjte.
  2. Poté přistoupíme k jejich krájení. Rajčata, okurky a papriky nakrájíme na kostičky. Nezapomeňte okurky oloupat.
  3. Salát omyjte, osušte v kuchyňském robotu. Rozdělte ho na menší kousky.
  4. Čtvrtým krokem je příprava zálivky. Smíchejte olej s hořčicí a citronovou šťávou. Přidejte koření. Vše důkladně promíchejte.
  5. Přidejte k zelenině. Vše smíchejte dohromady.

Lehká zálivka na ledový salát v medové úpravě

Lehký dresink na ledový salát v medové úpravě je pochoutkou pro nejednoho gurmána. Dresink je lahodný a zároveň nezatěžuje naše střeva. Navíc se vyznačuje medovou chutí.

Ingredience na medovou zálivku:

  • asi 10 lžic kvalitního olivového oleje
  • 5 velkých lžic citronové šťávy
  • 1-2 lžíce světlého medu, případně javorový sirup
  • koření: pepř, sůl podle chuti

Příprava omáčky:

  1. Všechny ingredience vložte do misky.
  2. Poté je důkladně promícháme.
  3. Omáčka je připravena k podávání.

Výroba domácí verze vinaigrette omáčky není složitá. A co je důležitější, nevyžaduje, abychom jí věnovali mnoho času. S naprostým úspěchem ji mohou vyrobit i lidé, kteří nemají mnoho kulinářských zkušeností.

Viz také: Řecký salát – jak má vypadat a jaké je jeho tajemství? Máme pro vás jednoduchý recept

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: