Slezské nudle metodou čtyř vždy vyjdou. Babička bude nevěřícně koukat

Slezské nudle, ačkoli se podle názvu vztahují k jednomu regionu, se s chutí jedí po celém Polsku. Není na tom nic divného, vždyť lesklým a měkkým nudlím se těžko odolává, a zvlášť když jsou děny lahodným masem a aromatickou omáčkou.

Jak připravit slezské nudle? Recept s kontroverzní ingrediencí

Přestože je (téměř) každý rád jí, ne každý je přesvědčen, že by jejich přípravu zvládl sám doma. Přitom na tom není nic těžkého. Zvláště pokud se budete řídit receptem na slezské knedlíky, který zahrnuje jejich přípravu tzv. čtyřkrájovou metodou. Tuto metodu používá mimo jiné Magda Gesslerová, která v jednom z dílů pořadu „Kuchyňské revoluce“ ukázala, jak tyto knedlíky připravit.

Restaurátorka do nich přidává ingredienci, kterou někteří lidé považují za zbytečnou, ačkoli se vyskytuje i v mnoha jiných receptech. Jde o vejce. Jeho odpůrci tvrdí, že díky němu jsou slezské knedlíky gumové. Jeho zastánci jsou naopak toho názoru, že díky němu se nudle lépe slepují, protože těsto mástičtější konzistenci. Rozhodli jsme se přidat k týmu zastánců vajíčka a doporučit recept právě s touto ingrediencí.

Zde jsou nejlepší slezské nudle. Recept s použitím čtyřkové metody vždy vyjde.

Suroviny: 1:

  • 1 kg brambor,
  • 250 g bramborové mouky,
  • vejce,
  • sůl.

Způsob přípravy:

Brambory oloupejte a omyjte. Uvařte je v osolené vodě doměkka. Scedíme je a počkáme, až vychladnou. Když jsou připraveny k podávání, rozmačkejte je šťouchadlem na brambory nebo lisem. Rozklepněte do nich vejce a přidejte mouku a sůl.

Slezské nudle Foto: Anna Lewańska / Agencja Wyborcza/span>

Uhněťte těsto a poté ho rozdělte na čtyři stejné díly. Z každého vytvoříme váleček, který pak nakrájíme na kousky. Z každého kousku vytvarujeme slezské knedlíky, tj. nejprve uděláme kuličky o velikosti vlašského ořechu a do středu každé z nich prstem uděláme výrazný důlek.

Vložte slezské knedlíky po několika kusech (je to důležité, aby se neslepily) do hrnce s vroucí osolenou vodou. Poté, co vvou na hladinu, vařte je ještě dvě minuty. Poté je vyjměte děrovanou lžící a podávejte podle chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: