Tento dýňový recept stojí za hřích. Nakrájejte ji natky, dejte do sklenice a zalijte sirupem – na dorty a moučníky prima druh dýně.

Další recepty z dýní najdete na naší domovské stránce na .co.uk.

Dýně v sirupu je ideální děk k dezertům, koláčům i k mlsání přímo ze sklenice, když dostanete nečekanou chuť na sladké. Recept na dýni v sirupu je velmi jednoduchý a vyžaduje pouze správné poměry. Kromě vody, cukru a hřebíčku byste měli mít po ruce také citron.

Dýně v sirupu – recept

Složení: dýně, dýně, dýně, dýně, dýně, dýně:

  • cca. 2 kg dýňové dužiny nakrájené na kostičky
  • 0,5 kg cukru
  • 1,5 l vody
  • čajová lžička hřebíčku
  • šťáva vymačkaná ze dvou citronů nebo rovná polévková lžíce kyseliny citronové

Způsob výroby:

  1. Nakrájenou dýni vložte do mísy. Poté přidejte citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou a promíchejte, aby se dýně zavařila a „uzavřela“ – během pasterizace nezmění tvar.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme cukr a hřebíček. Vše přiveďte k varu, a když se sirup začne vařit, přidejte dýni. Vypněte hořák a počkejte, až vše vychladne.
  3. Připravte si sklenice a vložte do nich dýni spolu se sirupem. Poté je pevně uzavřete a vložte do velkého hrnce. Sklenice zalijte vodou a pasterujte na mírném ohni asi 20 minut.

Užijme si a využijme dýňovou sezónu, dokud trvá. Nezapomeňte, že kromě dýně v sirupu si můžete připravit také sametovou dýňovou polévku, lahodný dýňový chléb a chutné oranžové lenošky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: