V květnu není nouze o barevnou zeleninu a sezónní rarity. Proto se vtí podávat k domácí večeři solidní porci vitamínů, která navíc výborně chutná. Ideální je v tomto případě salát z mladého zelí, na který budete po ochutnání dlouho vzpomínat.
Viz video Tento recept nikdo nezná a je lepší než okurky – drobně solené zelí!
Mladé zelí v tomto vydání je nebe na talíři. Salát dokonalý s přídavkem…. ovoce
Nelze popřít, že nejjednodušší recepty často chutnají nejlépe. Proto je dobré podávat k májové večeři šílený salát z mladého zelí. Tato kombinace je díky barevné zelenině a kyselému ovoci nenahraditelná. Tato směs se skvěle hodí k tradičním vepřovým kotletám, mletému masu, smaženým vajíčkům s bramborem nebo grilovaným specialitám.
Tajemství tohoto vynikajícího salátu z mladého zelí spočívá ve vyváženosti chutí. Mezi ingredience proto patří mrkev, lehce pikantní ředkvička a kyselé jablko. Třešničkou na dortu je však krémová, lehká zálivka z jogurtu, majonézy a velkorysé porce zelí. Když to všechno smícháte dohromady, můžete si vychutnat pozoruhodnou chuť, která je bezpochyby synonymem jara a léta.
Salát z mladého zelí s přídavkem jablka. Toto duo je u nás doma oblíbené.
Složení: 1:
- Půl hlávky mladého zelí,
- svazek ředkviček,
- malá mrkev,
- půlka jablka,
- lžíce hustého jogurtu,
- půl lžíce majonézy,
- kopr,
- sůl,
- pepř,
- kapka citronové šťávy.
Způsob přípravy:
- Začněte zelím. Hlávku nakrouhejte najemno a předtím odřízněte stonek.
- Zelí vložte do mísy. Přidejte mrkev, ředkvičky a jablko – nejlépe zelené nebo jinou kyselou odrůdu.
- Zeleninu důkladně promíchejte.
- Poté v menší misce nebo kelímku smíchejte jogurt a majonézu. Přidejte také sůl a pepř. Omáčku promíchejte a přidejte k salátu.
- Nakonec přidejte nasekanou pažitku.
- Salát důkladně promíchejte a podávejte. Dobrou chuť!
- Tip – salát z baby zelí chutná skvěle k večeři, na grilu nebo samostatně – klidně si ho vezměte jako oběd do práce.