Treska v koprové omáčce. Křehká ryba se smetanovou přílohou – to musíte vyzkoušet.

Kopr je všestranné koření, které je na polských stolech dkem mnoha jídel k večeři. Lze jím dochutit polévky, vařené saláty i zeleninu, zejména brambory. Omáčka na bázi kopru si při zachování zdraví prospěšných vlastností (díky fosforu, draslíku, vápníku, železu, hořčíku, mědi apod.) výborně dochutí ryby, včetně tresky.

Viz video Tresku lze podávat v mnoha podobách: zde je recept na tresku pod drobením.

Více informací naleznete na domovské stránce .co.uk.

Treska v koprové omáčce – základní ingredience

  • filet z tresky – cca 400 g
  • 30 % smetany. – 200 ml;
  • Drůbeží vývar nebo voda – obsah půl šálku;
  • máslo – 2 polévkové lžíce;
  • olej na smažení – polévková lžíce;
  • Mouka na omáčku a obalení ryb;
  • svazek kopru;
  • citronová šťáva;
  • špetka soli;
  • špetka pepře.

Příprava tresky v koprové omáčce krok za krokem

  1. Rybu nakrájíme na menší porce, osolíme, opepříme a pokapeme trochou citronové šťávy. Obalíme v mouce.
  2. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a přidáme dvě lžíce másla. Smažte filé z obou stran dozlatova. Rybu přendejte na talíř – přebytečný tuk můžete odsát papírovou utěrkou.
  3. Na pánev dejte jednu lžíci mouky. Udělejte jíšku, ale nenechte směs zhnědnout. Do mouky pomalu přilévejte vývar a stále míchejte. Zpočátku se z toho mohou tvořit hrudky, ale postupem času by se mouka měla rozpustit.
  4. Pomalu přilévejte smetanu, aniž byste přestali míchat. Zahřívejte, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Osolte, opepřete a přidejte omytý, nasekaný kopr. Promícháme a do omáčky vložíme osmažené rybí filety.

Hapsje tu pro vás a my píšeme o vaření pro vás. To však neznamená, že bychom nezapomínali a nemysleli na Ukrajinu. Všechny nejdůležitější informace najdete na těchto místech: news.gazeta woman.gazetaukraina.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: