Brambory najdete v každé domácnosti. Připravují se z nich chutné večeře i skvělé přílohy a svačiny. V této podobě však mohou překvapit i toho největšího kulinářského znalce. Když je uzavřete do sklenice a zalijete marinádou, podaří se vám vytvořit vynikající chuťový zážitek.
Brambory jsou zeleninou, ze které lze připravit opravdu nepřeberné množství pokrmů. Nejčastěji se na stolech objevují v podobě krémového pyré, jako knedlíky, nádivka do ruských knedlíků nebo velmi oblíbené brambůrky. I když jsou však všechny tyto oblíbené pokrmy chutné, stojí za to vyzkoušet něco nového.
Viz video Pečené brambory s česnekovou omáčkou a zeleninou
Aby se vám to podařilo, doporučujeme tuto zeleninu uzavřít do sklenice a zalít ji aromatickou marinádou. Předtím je však vhodné je uvařit. Takto po několika dnech nasají aroma a budou připraveny ke konzumaci. Takto připravené je lze podávat jako samostatnou přílohu nebo jako děk k salátům. Pokud patříte mezi milovníky zeleninových salátů, těmito bramborami si je můžete zpestřit.
Recept na marinované brambory ve sklenici
Ingredience
- 10 středně velkých brambor podobné velikosti,
- 250 ml vody,
- 250 ml jablečného octa,
- 250 ml olivového oleje nebo oleje,
- 2 cibule,
- červená paprika
- žlutá paprika,
- 2 feferonky,
- půl lžičky cukru,
- sůl,
- pepř.
Způsob přípravy
- Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě asi 15 minut. Poté je scedíme a opatrně propíchneme vidličkou.
- Do mísy nalijte vodu, ocet a olivový olej nebo olej. Důkladně promíchejte a přisypte sůl, pepř a cukr. Do této směsi přidejte také nasekanou pálivou papriku.
- Žlutou a červenou papriku důkladně omyjte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na tenkétky. I ty přidejte do směsi.
- Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké špalíčky. I ty přidejte do směsi se všemi přísadami.
- Uvařené brambory vložte do čistých a vyvařených sklenic. Zalijte je částí marinády a pevně uzavřete. Nechte je několik dní odležet, aby se rozvinula jejich chuť. Uchovávejte v chladničce až 3 měsíce.
Další zajímavé texty najdete na domovské stránce