Vložte brambory do sklenice a zalijte je touto směsí. Jakmile je ochutnáte, nebudete té chuti věřit. Jsou ideální pro zeleninové

Brambory najdete v každé domácnosti. Připravují se z nich chutné večeře i skvělé přílohy a svačiny. V této podobě však mohou překvapit i toho největšího kulinářského znalce. Když je uzavřete do sklenice a zalijete marinádou, podaří se vám vytvořit vynikající chuťový zážitek.

Brambory jsou zeleninou, ze které lze připravit opravdu nepřeberné množství pokrmů. Nejčastěji se na stolech objevují v podobě krémového pyré, jako knedlíky, nádivka do ruských knedlíků nebo velmi oblíbené brambůrky. I když jsou však všechny tyto oblíbené pokrmy chutné, stojí za to vyzkoušet něco nového.

Viz video Pečené brambory s česnekovou omáčkou a zeleninou

Aby se vám to podařilo, doporučujeme tuto zeleninu uzavřít do sklenice a zalít ji aromatickou marinádou. Předtím je však vhodné je uvařit. Takto po několika dnech nasají aroma a budou připraveny ke konzumaci. Takto připravené je lze podávat jako samostatnou přílohu nebo jako děk k salátům. Pokud patříte mezi milovníky zeleninových salátů, těmito bramborami si je můžete zpestřit.

Recept na marinované brambory ve sklenici

Ingredience

  • 10 středně velkých brambor podobné velikosti,
  • 250 ml vody,
  • 250 ml jablečného octa,
  • 250 ml olivového oleje nebo oleje,
  • 2 cibule,
  • červená paprika
  • žlutá paprika,
  • 2 feferonky,
  • půl lžičky cukru,
  • sůl,
  • pepř.

Způsob přípravy

  1. Brambory oloupejte a vařte v osolené vodě asi 15 minut. Poté je scedíme a opatrně propíchneme vidličkou.
  2. Do mísy nalijte vodu, ocet a olivový olej nebo olej. Důkladně promíchejte a přisypte sůl, pepř a cukr. Do této směsi přidejte také nasekanou pálivou papriku.
  3. Žlutou a červenou papriku důkladně omyjte, odstraňte z ní semínka a nakrájejte ji na tenkétky. I ty přidejte do směsi.
  4. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké špalíčky. I ty přidejte do směsi se všemi přísadami.
  5. Uvařené brambory vložte do čistých a vyvařených sklenic. Zalijte je částí marinády a pevně uzavřete. Nechte je několik dní odležet, aby se rozvinula jejich chuť. Uchovávejte v chladničce až 3 měsíce.

Další zajímavé texty najdete na domovské stránce

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: