Domácí uzeniny se bezkonkurenčně vyrovnají výrobkům z obchodu. Proto se vtí udělat si kdykoli solidní zásobu do zásoby pro domácí menu. Kiełbasa prezesówka připravená ve sklenicích se v této roli skvěle osvědčí. Jejím tajemstvím je domácí chuť a správný způsob konzervace.
Kiełbasa prezesówka – může stát ve spíži roky a stále bude chutnat skvěle.
Místo nákupu zásob masných výrobků v obchodech se vtí vsadit na ty domácí. Díky tomu bude spíž mnohem bohatší a my budeme moci kdykoli sáhnout po pochoutceé chuti, bez gramu umělých a škodlivých konzervantů. Tímto způsobem představujeme klobásu do sklenic, tedy prezesówku, která potěší svou domácí chutí a neuvěřitelnou vůní.
Prezesówka je recept na klobásu do sklenic, která vydrží ve spíži několik měsíců nebo dokonce let. Při správné trojnásobné konzervaci zůstane maso stále čerstvé, chutné a bohaté na venkovské chutě. Stačí se zásobit kvalitním masem, směsí koření a tuctem sklenic. Příprava je triviální a výsledek potěší i ty největší milovníky masa a domácích chutí.
Podívejte se na video Recept na přípravu venkovských klobás
Recept na prezidentské klobásy. Uzavřete maso do sklenice a vychutnejte si šílenou chuť.
Složení: 1:
- 1 kg syrové slaniny,
- 2 kg vepřové krkovice,
- 2 lžíce soli,
- 2 lžíce sušené majoránky,
- lžíce granulovaného česneku,
- lžíce cukru,
- 1,5 šálku vody,
- čerstvě mletý černý pepř.
Způsob přípravy:
- Začněte nákupem kvalitního masa. Pokud si vyberete porci u místního řezníka nebo v důvěryhodném řeznictví, můžete si být jisti, že klobása bude chutnat dokonale.
- Maso nakrájejte na menší kousky, přistupte k mletí. Vepřovou krkovici umelte na větším mlýnku, slaninu na o něco menším.
- Hotové maso vložte do velké mísy. Dochutíme solí, pepřem, majoránkou, cukrem a česnekem.
- Celou směs důkladně promíchejte a postupně přidávejte vodu.
- Všechny ingredience by se měly dobře spojit – celé to přikryjte fólií a dejte do lednice alespoň na 12 hodin. Pak bude masoé veškerého koření.
- Druhý den masovou směs znovu promíchejte a dejte ji do sklenic. Skleněné sklenice nte do 3/4.
- Nyní přejdeme ke konzervaci naší klobásy. Dno velkého hrnce vyložte bavlněnou látkou. Uspořádejte sklenice tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Vše zalijte vodou – měla by sklenice pokrýt do 3/4 jejich výšky.
- Vodu přiveďte k varu, poté snižte ttu na minimum a vařte dvě hodiny. Po nutí této doby nechte sklenice vychladnout.
- Celý postup opakujte dva dny po sobě. Stejným způsobem zavařujte i sklenice – po vyvaření vody však zkraťte čas na 30 minut.
- Hotovou klobásu ve sklenicích uložte do spíže nebo na tmavé chladné místo. Dobrou chuť!