Tahle verze levné večeře je jídlo na zabití. Taková večeře bez masa může směle konkurovat mletému masu a u některých tento souboj vyhraje. Dnes vám poradíme, jak připravit chutnou a sytou večeři pro celou rodinu, aniž byste zruinovali svou peněženku. Ruské řízky, jak se jim říká, chutnají skvěle přímo z pánve nebo s jakoukoli omáčkou či úpravou. Vše, co potřebujete, jsou vařené brambory a tvaroh.
Levná večeře bez masa. Jak připravit ruské řízky?
Ingredience: 1:
- cca. 1,5 kg vařených brambor, nejlépe moučných,
- cca. 700 g polotučného tvarohu,
- 2 středně velká vejce,
- 2 cibule,
- 2 stroužky česneku (nepovinné),
- strouhanka,
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku,
- tuk na smažení.
Ruské řízky – jak je připravit:
- Uvařené brambory nechte vychladnout a rozemelte je v kuchyňském robotu. Tvaroh také nastrouháme a vložíme do mísy.
- Nakrájejte cibuli a osmažte ji dozlatova na troše oleje nebo raději na sádle. Přidejte ji k ostatním surovinám.
- Česnek prolisujte přes lis, podle chuti osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek. Rozklepněte vejce a celek prohněťte v hladkou, ale poměrně pevnou hmotu.
- Ze směsi odlomte kousky a vytvarujte z nich oválné řízky. Každý z nich důkladně obalíme ve strouhance a naklepeme, aby při smažení neopadávaly.
- Na pánvi rozehřejte velké množství tuku a kotlety na mírnémmeni osmažte z obou stran. Řízky by měly získat lákavou zlatavou barvu.
Takové kotlety chutnají skvěle se smaženou cibulkou nebo houbovou omáčkou. Pokud se rádi najíte chutně a do sytosti a zároveň nechcete utrácet mnoho peněz, budou ruské řízky tou nejlepší volbou. Pokud chcete, můžete k nim přidat nakrájené kysané zelí – vaše chuťové pohárky edují.