Prasata na zimu ve sklenicích. Nezapomeňte na bílý doprovod a bude se vám olizovat prst.

Je podzim, což znamená, že je čas na zavařování červené řepy. Není třeba říkat, že nejlepší řepa je právě teď a je škoda nevyužít sezónu této báječné, zdravé a chutné zeleniny. Dnes pro vás máme recept na domácí æwik³ê na zimu, která chutná prostě božsky. Jaké je jeho tajemství? Bílá příloha. A ne, není to jen křen.

Další recepty na domácí zavařeniny najdete na naší domovské stránce na .co.uk.

ćwikła si spojujeme s velikonočním hodováním, ale požitek z konzumace strouhané červené řepy s křenem si koneckonců nemusíme odpírat ani v jiné dny. Navíc si myslím, že domácí křen je nejlepším dkem k masu, uzeninám a sendvičům, a abych byl upřímný, mám ho raději než třeba hořčici. Dnes vám poradíme, jak si připravit nejlepší zavařený křen na zimu. Nezapomeňte na česnek – to je to, co babičku roče závistí.

Mořidla na zimu do sklenic – recept na nejlepší mořskou řepu

Složení: 1:

  • cca. 4 kg červené řepy (doporučuji podlouhlou)
  • 300 g strouhaného křenu (můžete použít hotový ze sklenice)
  • 4 stroužky česneku
  • 5-6 lžic cukru
  • 1 lžička soli (podle chuti)
  • cca. 150 ml octa
  • pepř podle chuti

Domácí mangold – jak na něj:

  1. Řepu důkladně vydrhněte nebo oloupejte. Poté ji uvařte do měkka v mírně osolené vodě. Vodu z řepy později použijte jako základ polévky.
  2. Uvařenou řepu nastrouhejte na nejjemnějším struhadle. Případně ji rozmělněte v kuchyňském robotu. Vložte do mísy.
  3. Přidejte nastrouhaný křen, česnek prolisovaný přes lis, koření a ocet. Nenalijte však hned celé množství octa – nalijte polovinu a určete, zda vám ještě chybí.
  4. Celou směs důkladně promíchejte. Poté si připravte čisté, vyvařené sklenice a vložte do nich nastrouhanou řepu. Pevně je uzavřete.
  5. Připravte si velký hrnec a dno vyložte utěrkou. Pak do něj postavte sklenice a zalijte je vodou asi do 3/4 jejich výšky. Přiveďte k varu a pasterujte asi 15 minut. Nechte zcela vychladnout.

Takto připravený mangold z červené řepy je ideálním a zdravým dkem nejrůznějších pokrmů. Pokud chcete chuť ještě více zvýraznit, uvařte červenou řepu s přidáním několika bobkových listů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: