Na policích ve sklepě nebo ve spíži najdete mnoho lahůdek. Od sladkých džemů a šťáv až po nakládané houby a okurky. Chcete-li svou úrodu trochu obohatit, přidejte k ní několik sklenic této pochoutky. Bude se vám hodit za chladnějších večerů.
Podívejte se na video Česnek odpuzuje zápach, ale má léčivou sílu
Když se připravujeme na podzimní a zimní sezónu, obvykle si připravujeme známé pochoutky, které se nikdy nezapomenou objevit. V našich zásobách tak najdeme nakládané a zavařené okurky, houby, cukety a papriky v marinádách, ale i ovocné šťávy a džemy. To vše se později vytahuje k obědům a večeřím a každý si pochutná na jejich chuti. Chcete-li však své zásoby trochu zpestřit, vtí se udělat i něco jiného. Proto doporučujeme uzavřít stroužky česneku do sklenic a zalít je olejem. Chcete-li zelenině dodat zajímavou chuť, nezapomeňte na papriku a bylinky. Obohatí chuť salátů a masa a marinádu můžete použít do dresinků.
Recept na marinovaný česnek s uzenou paprikou a bylinkami
Ingredience
- 300 g stroužků česneku,
- 500 ml rostlinného oleje,
- 2 lžíce provensálských bylinek,
- 2 lžíce uzené papriky,
- 2 lžíce sladké mleté papriky.
Způsob přípravy
- Prvním krokem je příprava sklenic. Vyčistěte je, umyjte a vypařte. Ujistěte se, že jsou nádoby vysušené a máte k nim odpovídající víčka.
- Nyní se pusťte do zbývajících ingrediencí. Oloupejte všechen česnek a do sklenic přidejte po lžíci provensálských bylinek a uzené a sladké papriky.
- Jakmile je koření ve sklenicích, začněte do nich aranžovat česnek. Vše zalijte olejem, který by měl pokrýt všechny stroužky česneku. Všechny sklenice pevně uzavřete a postavte je do hrnce, jehož dno vyložte čistými utěrkami. Do hrnce nalijte vodu do 3/4 výšky sklenic a postavte je na střední ttu. Od varu je pasterujte 20 minut.
- Po nutí času sklenice opatrně vyjměte z hrnce a postavte je dnem vzhůru na pult. Nechte je vychladnout a uložte na chladném místě.
Další zajímavé texty najdete na domovské stránce .co.uk.