Jaro už zavítalo na trhy a do obchodů se zeleninou, kde regály přetékají nejrůznějšími pochoutkami. Kromě nové zeleniny nyní najdete i nové zelí, nové brambory a štědrou porci zeleně. Jedním z produktů, které stojí za to zařadit do svého jídelníčku, je samozřejmě chřest, který lze připravit na řadu způsobů. Náš recept je však skutečným mistrovským dílem, a to jen z několika málo ingrediencí.
Viz video Tohle vás potěší! Pečený lilek s jogurtem a čerstvým salátem
Chřest s těmito přílohami zmizí z vašich talířů během několika minut.
Chřest je buď milován, nebo nenáviděn. Tato mimořádně chutná zelenina je nejen vynikajícím zdrojem vitaminů, ale i produktem, který na talíři vypadá šíleně dobře a navíc šíleně dobře chutná téměř v jakékoli podobě. Lze je grilovat, péct, smažit nebo blanšírovat – ale dnes vám je chceme představit ve společnosti zcela neobvyklého produktu.
Předchozí recepty na chřest mohou být minulostí, protože verze s těstem filo je skutečným mistrovským dílem, které se vyrovná nejlepším kuchařům. Pokrm je velmi jednoduchý na přípravu, ale jeho servírování a chuť mají wow efekt, který ohromí i ty největší gurmány. Vtí se však dát si pozor i na zálivky, jako je olivový olej nebo parmazán, které se k této nádherné zelené zelenině skvěle hodí.
Recept na chřest v těstíčku – jsou tak dobré, že jim nikdo neodolá.
Ingredience: 1:
- svazek zeleného chřestu,
- rohlík z těsta filo,
- 100 g parmazánu,
- olivový olej.
- Jogurtová a bylinková omáčka k podávání.
Způsob přípravy:
- Začněte zeleninou. Chřest pečlivě omyjte, osušte a odřízněte necitlivé konce.
- Tip – špičky můžete použít do polévky nebo je můžete zmrazit.
- Poté na pracovní desce rozválejte těsto filo. Nezapomeňte, že rychle schne, takže se vtí být dynamický.
- Nat těsta položte chřest a zeleninu pěkně zabalte. Opakujte s dalším chřestem, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
- Celé to pokapejte olivovým olejem a bohatě posypte parmazánem.
- Takto připravený chřest pečte asi 10 minut při 190 stupních.
- Chřest v těstíčku podávejte samostatně nebo například s jogurtovou a bylinkovou omáčkou, pochutnejte si!