Houbová polévka je jednou z nejčastěji vařených polévek v polských domácnostech a není na tom nic divného. Houbová polévka je levná, velmi snadno se připravuje a podle tohoto receptu vyjde tak lahodná, že by se jí pyšnil i ten nejlepší kuchař. Sýr se hodí – díky němu je krémová a jemná.
Jak připravit houbovou polévku? Je to zdaleka jeden z nejjednodušších receptů na večeři a tuto polévku milují všichni, alespoň v mé rodině. Houbová polévka je instantní, a pokud máte po ruce vývar nebo bujón, můžete ji připravit za půl hodiny nebo i méně. Aby byla houbová polévka chutnější a krémovější, je dobré přidat sýr. Jde o naši oblíbenou pomazánku na chleba – tavený sýr.
Houbová polévka – nejlepší recept na rychlou večeři
Složení: houby, houbový salát, houbový salát, houbový salát, houbový salát:
- 700 g hub,
- 1 pórek,
- cca. 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru,
- cca. 200 g taveného sýra,
- máslo,
- sůl, pepř, trochu muškátového oříšku,
- Těstoviny nebo krutony k podávání.
Postup přípravy:
- Houby důkladně očistěte. Nemusíte je loupat, stačí je chnout ve studené vodě. Poté je nakrájejte na kostičky. Nakrájejte pórek. Kvůli chuti můžete nasekat také 2 stroužky česneku.
- Připravte si hrnec a rozehřejte v něm solidní lžíci másla. Poté přidejte nakrájený pórek a restujte, dokud nezesklovatí.
- Přidejte houby a vše duste na střednímmeni, dokud se z hub neodpaří část tekutiny. Poté vše zalijte horkým vývarem a vařte asi 10 minut.
- Ke konci vaření polévku podle chuti okořeňte kořením a přidejte tavený sýr. Vařte, dokud se sýr nerozpustí.