Tato polévka je mistrovské dílo. Je levná a chutná lépe než Gesslerova. Sýr je důležitý

Houbová polévka je jednou z nejčastěji vařených polévek v polských domácnostech a není na tom nic divného. Houbová polévka je levná, velmi snadno se připravuje a podle tohoto receptu vyjde tak lahodná, že by se jí pyšnil i ten nejlepší kuchař. Sýr se hodí – díky němu je krémová a jemná.

Jak připravit houbovou polévku? Je to zdaleka jeden z nejjednodušších receptů na večeři a tuto polévku milují všichni, alespoň v mé rodině. Houbová polévka je instantní, a pokud máte po ruce vývar nebo bujón, můžete ji připravit za půl hodiny nebo i méně. Aby byla houbová polévka chutnější a krémovější, je dobré přidat sýr. Jde o naši oblíbenou pomazánku na chleba – tavený sýr.

Houbová polévka – nejlepší recept na rychlou večeři

Složení: houby, houbový salát, houbový salát, houbový salát, houbový salát:

  • 700 g hub,
  • 1 pórek,
  • cca. 2 l drůbežího nebo zeleninového vývaru,
  • cca. 200 g taveného sýra,
  • máslo,
  • sůl, pepř, trochu muškátového oříšku,
  • Těstoviny nebo krutony k podávání.

Postup přípravy:

  1. Houby důkladně očistěte. Nemusíte je loupat, stačí je chnout ve studené vodě. Poté je nakrájejte na kostičky. Nakrájejte pórek. Kvůli chuti můžete nasekat také 2 stroužky česneku.
  2. Připravte si hrnec a rozehřejte v něm solidní lžíci másla. Poté přidejte nakrájený pórek a restujte, dokud nezesklovatí.
  3. Přidejte houby a vše duste na střednímmeni, dokud se z hub neodpaří část tekutiny. Poté vše zalijte horkým vývarem a vařte asi 10 minut.
  4. Ke konci vaření polévku podle chuti okořeňte kořením a přidejte tavený sýr. Vařte, dokud se sýr nerozpustí.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: