Teta Wiesia dělá nejlepší pstruhy. Marináda se rozlévá jako listí ve větru.

Teta Wiesia vaří výborně, ale jejímu pstruhovi po baskicku se nic nevyrovná. Sama je docela skromná, ale tohle jídlo zametá a recept prý našla na internetu popsaný jako „od Magdy Gesslerové“. Jestli to tak skutečně bylo, netuším, ale taková ryba k večeři je mistrovské dílo a musím říct, že takhle výborná ryba mi ještě nikdy nevyšla. Podle tohoto receptu ji dělá moje teta. Stojí to za vyzkoušení.

Pstruh tety Wieslawy. Marináda je mistrovský kousek.

Složení: 1:

  • 4 čerství vykuchaní pstruzi,
  • 2 svazky petrželky,
  • 1 citron,
  • 4 chilli papričky,
  • vinný ocet,
  • sůl a pepř,
  • mouka.

Způsob výroby:

  1. Připravte pstruha. Omyjte je pod tekoucí studenou vodou a důkladně je osušte papírovou utěrkou.
  2. Vnitřek ryb důkladně potřete vinným octem (na každou rybu asi jednu pevnou polévkovou lžíci octa), osolte a opepřete, do každého pstruha vložte čtvrt svazku petrželky (petrželku předem rozdrťte v rukou, aby se uvolnilo více chuti).
  3. Na pánvi rozehřejte velké množství olivového oleje. Pstruhy obalte v mouce a osmažte je z obou stran dozlatova.
  4. Smaženého pstruha vyjměte z pánve a připravte si marinádu. Chilli papričku a petrželku nakrájejte nadrobno. Do pánve s olejem přidejte asi 2-3 lžíce vinného octa, citronovou šťávu, nasekané chilli a petrželku. Chvíli smažte, pak pstruhy vraťte na pánev a chvíli je poduste v pikantní marinádě.

Takto připravený pstruh je skvostný a určitě se hodí jak na každodenní večeři, tak na větší oslavy. Myslím, že právě v takovýchto jednoduchých receptech se skrývá nejvíce chuti. Pokud hledáte nápad na večeři, tady je.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: