Marinované houby jsou jednou z těch pochoutek, které můžete milovat, nebo nenávidět. My je naprosto milujeme, zvlášť když jsou zalité tak aromatickou marinádou. Té kombinaci se nedá odolat a ze sklepa zmizí mrknutím oka.
Podívejte se na video Jak marinovat houby? Doporučujeme
Marinované houby jsou skvělým způsobem, jak si déle uchovat jejich vůni a chuť. Takové sklenice můžete později vytáhnout na dovolenou nebo je přidat do salátů a omáček. Aby jejich chuť byla co nejlepší, doporučuje se používat pevnější exeře, které po takové úpravě neztratí svou strukturu. Před přípravou je nezapomeňte očistit a uvařit. Kromě toho používejte jen ty nejlepší marinády. Pokud se nemůžete rozhodnout pro žádnou konkrétní, můžeme vám s výběrem pomoci. Zde jsou tedy recepty na dvě senzační marinády. Každá z nich je chuťovým ohňostrojem.
Recept na houby marinované v medu
Složení: 1:
- 400 g hub,
- cibule,
- 500 ml vody,
- 150 ml 10% octa,
- 2 lžíce cukru,
- 3 lžíce medu
- 1,5 lžičky soli,
- 4 bobkové listy
- lžička hořčičných semínek,
- půl lžičky pepře.
Způsob přípravy:
- Nejprve se postarejte o houby. Důkladně je očistěte a omyjte od nečistot. Můžete je také nechat asi 20 minut ve vodní lázni. Po této době je přendejte do hrnce a vařte je 15 minut. Když jsou hotové, slijte tekutinu a nechte je vychladnout.
- Mezitím smíchejte vodu s cukrem, medem a octem. Směs nalijte do hrnce a vařte, dokud nezačne vřít.
- Připravené sklenice spařte a vložte do nich houby. Nakonec vsypte všechno uvedené koření a naaranžujte kousky cibule.
- Sklenice zalijte připravenou marinádou tak, aby byly všechny houby zakryté. Pasterujte v hrnci s vodou po dobu 15 minut. Poté je postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Recept na houby naložené v rajčatech
Složení: 1:
- 500 g hub,
- 250 ml vody,
- 150 ml 10% octa,
- 6 lžic rajčatového protlaku,
- lžička soli,
- 2 lžičky sladké mleté papriky,
- 6 malých cibulí,
- 5 bobkových listů,
- několik zrnek nového koření.
Způsob přípravy:
- Houby důkladně omyjte a očistěte. Můžete je také vložit do vodní lázně a poté je vařit asi 10 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pírka.
- V hrnci přiveďte k varu vodu a ocet, přidejte rajčatový protlak a všechno koření. Po přivedení k varu vařte 5 minut.
- Horké houby vložte do čistých a vyvařených sklenic, zalijte je připravenou marinádou a pevně uzavřete. Sklenice postavte dnem vzhůru, aby se víčka mohla zachytit. Skladujte na chladném místě.
Další zajímavé texty naleznete na domovské stránce .co.uk.