Tyto recepty používám už léta a houby se snědí ještě před zimou. Marináda je klíčem k dokonalé chuti

Marinované houby jsou jednou z těch pochoutek, které můžete milovat, nebo nenávidět. My je naprosto milujeme, zvlášť když jsou zalité tak aromatickou marinádou. Té kombinaci se nedá odolat a ze sklepa zmizí mrknutím oka.

Podívejte se na video Jak marinovat houby? Doporučujeme

Marinované houby jsou skvělým způsobem, jak si déle uchovat jejich vůni a chuť. Takové sklenice můžete později vytáhnout na dovolenou nebo je přidat do salátů a omáček. Aby jejich chuť byla co nejlepší, doporučuje se používat pevnější exeře, které po takové úpravě neztratí svou strukturu. Před přípravou je nezapomeňte očistit a uvařit. Kromě toho používejte jen ty nejlepší marinády. Pokud se nemůžete rozhodnout pro žádnou konkrétní, můžeme vám s výběrem pomoci. Zde jsou tedy recepty na dvě senzační marinády. Každá z nich je chuťovým ohňostrojem.

Recept na houby marinované v medu

Složení: 1:

  • 400 g hub,
  • cibule,
  • 500 ml vody,
  • 150 ml 10% octa,
  • 2 lžíce cukru,
  • 3 lžíce medu
  • 1,5 lžičky soli,
  • 4 bobkové listy
  • lžička hořčičných semínek,
  • půl lžičky pepře.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve se postarejte o houby. Důkladně je očistěte a omyjte od nečistot. Můžete je také nechat asi 20 minut ve vodní lázni. Po této době je přendejte do hrnce a vařte je 15 minut. Když jsou hotové, slijte tekutinu a nechte je vychladnout.
  2. Mezitím smíchejte vodu s cukrem, medem a octem. Směs nalijte do hrnce a vařte, dokud nezačne vřít.
  3. Připravené sklenice spařte a vložte do nich houby. Nakonec vsypte všechno uvedené koření a naaranžujte kousky cibule.
  4. Sklenice zalijte připravenou marinádou tak, aby byly všechny houby zakryté. Pasterujte v hrnci s vodou po dobu 15 minut. Poté je postavte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Recept na houby naložené v rajčatech

Složení: 1:

  • 500 g hub,
  • 250 ml vody,
  • 150 ml 10% octa,
  • 6 lžic rajčatového protlaku,
  • lžička soli,
  • 2 lžičky sladké mleté papriky,
  • 6 malých cibulí,
  • 5 bobkových listů,
  • několik zrnek nového koření.

Způsob přípravy:

  1. Houby důkladně omyjte a očistěte. Můžete je také vložit do vodní lázně a poté je vařit asi 10 minut. Cibuli oloupejte a nakrájejte na pírka.
  2. V hrnci přiveďte k varu vodu a ocet, přidejte rajčatový protlak a všechno koření. Po přivedení k varu vařte 5 minut.
  3. Horké houby vložte do čistých a vyvařených sklenic, zalijte je připravenou marinádou a pevně uzavřete. Sklenice postavte dnem vzhůru, aby se víčka mohla zachytit. Skladujte na chladném místě.

Další zajímavé texty naleznete na domovské stránce .co.uk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: