Pokud nemáte nápad na zítřejší večeři, tento recept vám pomůže. Získáte z něj maso, které je tak křehké a chutné, že nic podobného nikde jinde neochutnáte. Použijte tyto ingredience a sami se přesvědčte, jak je to chutné.
Vepřová krkovice je mnohými kuchaři velmi podceňované maso. I když známe její chuť a způsob přípravy, přesto raději použijeme něco jiného. Jakmile však poznáte tento recept, okamžitě se rozhodnete, že už nic jiného nechcete. Takto připravené maso je přiměřeně křehké, ale není suché a díky těmto přísadám má výraznou chuť.
Viz video Tacos s grilovanou vepřovou krkovicí [PRZEPIS]
O vepřové krkovičce jste už pravděpodobně nejednou slyšeli a mnohokrát jste ji i jedli. A i když ano, stejně po ní příliš často nesaháte. To se po přečtení tohoto receptu změní. Proč? Je to kvůli zálivkám. Upečte si toto maso s bramborami a kysaným zelím a vychutnejte si jeho jedinečnou chuť.
Recept na dušenou krkovici s kysaným zelím a brambory
Ingredience
- 700 g vepřové krkovice,
- 600 g kysaného zelí,
- 500 g brambor,
- 2 cibule,
- 250 ml rajčatové passaty,
- 100 ml vody,
- sůl a pepř podle chuti,
- půl lžičky římského kmínu,
- půl lžičky pálivé papriky,
- lžička majoránky.
Způsob přípravy
- Nejprve se krkovice nakrájí natky silné asi jeden centimetr. Zelí chněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a nakrouhejte. Brambory oloupejte a nakrájejte natky. Cibuli nakrájejte na kolečka.
- Vepřovou krkovici opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Poté maso vložíme do ohnivzdorné misky s bramborami a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
- Mezitím na pánvi osmahneme cibuli a přidáme nakrouhané zelí. K zelenině přilijte rajčatovou passatu, vodu a koření podle chuti. Přísady dusíme asi 20 minut na mírném ohni.
- Po nutí této doby přikryjte pečenou krkovici a brambory dušeným zelím. Vložte pokrm zpět do trouby a pečte dalších 40 minut.
- Po nutí této doby vyjměte pokrm z trouby a přendejte jej na talíře. Před podáváním vše pro větší efekt posypte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!