Udělala jsem ho jednou a na druhý med jsem zapomněla. Odteď to bude vaše oblíbené jídlo.

Pokud nemáte nápad na zítřejší večeři, tento recept vám pomůže. Získáte z něj maso, které je tak křehké a chutné, že nic podobného nikde jinde neochutnáte. Použijte tyto ingredience a sami se přesvědčte, jak je to chutné.

Vepřová krkovice je mnohými kuchaři velmi podceňované maso. I když známe její chuť a způsob přípravy, přesto raději použijeme něco jiného. Jakmile však poznáte tento recept, okamžitě se rozhodnete, že už nic jiného nechcete. Takto připravené maso je přiměřeně křehké, ale není suché a díky těmto přísadám má výraznou chuť.

Viz video Tacos s grilovanou vepřovou krkovicí [PRZEPIS]

O vepřové krkovičce jste už pravděpodobně nejednou slyšeli a mnohokrát jste ji i jedli. A i když ano, stejně po ní příliš často nesaháte. To se po přečtení tohoto receptu změní. Proč? Je to kvůli zálivkám. Upečte si toto maso s bramborami a kysaným zelím a vychutnejte si jeho jedinečnou chuť.

Recept na dušenou krkovici s kysaným zelím a brambory

Ingredience

  • 700 g vepřové krkovice,
  • 600 g kysaného zelí,
  • 500 g brambor,
  • 2 cibule,
  • 250 ml rajčatové passaty,
  • 100 ml vody,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • půl lžičky římského kmínu,
  • půl lžičky pálivé papriky,
  • lžička majoránky.

Způsob přípravy

  1. Nejprve se krkovice nakrájí natky silné asi jeden centimetr. Zelí chněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a nakrouhejte. Brambory oloupejte a nakrájejte natky. Cibuli nakrájejte na kolečka.
  2. Vepřovou krkovici opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, osolíme, opepříme a okořeníme římským kmínem. Poté maso vložíme do ohnivzdorné misky s bramborami a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
  3. Mezitím na pánvi osmahneme cibuli a přidáme nakrouhané zelí. K zelenině přilijte rajčatovou passatu, vodu a koření podle chuti. Přísady dusíme asi 20 minut na mírném ohni.
  4. Po nutí této doby přikryjte pečenou krkovici a brambory dušeným zelím. Vložte pokrm zpět do trouby a pečte dalších 40 minut.
  5. Po nutí této doby vyjměte pokrm z trouby a přendejte jej na talíře. Před podáváním vše pro větší efekt posypte nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: