Vyndejte tyto ingredience z lednice a připravte si ten nejchutnější pokrm k večeři. Už jen při té představě se mi sbíhají sliny.

Příprava večeře vyžaduje nejen kulinářské dovednosti, ale také kreativitu. Časem se může stát, že ani ta nejoblíbenější a nejchutnější jídla nám nebudou stačit. Tehdy se vtí poohlédnout se po jiných receptech, které bychom mohli dát na stůl. Tento recept je jednoduchý a vyjde jako chutný pokrm.

I ten nejlepší kuchař má někdy v hlavě prázdno a neví, co by mohl svým blízkým uvařit. V takových situacích přichází na pomoc tento recept, který je triviálně jednoduchý a také rychlý na přípravu. Zvládne ho i začátečník. Všechny ingredience už pravděpodobně máte doma, ale pokud ne, můžete je sehnat v místním obchodě.

Viz video Křupavé zeleninové a drůbežícky

Kuře v houbové omáčce je snadné jídlo, na kterém si pochutná každý. Šťavnatost masa je způsobena dvojí tepelnou úpravou. Nejprve se maso vloží na pánev, kde se lehce osmaží dozlatova. Poté se vloží do trouby a několik minut se peče spolu s houbovou omáčkou. Hotový pokrm podáváme s oblíbenou přílohou, v mém případě s brambory nebo vařenou rýží.

Recept na kuře v houbové omáčce

Ingredience

  • Dvojitá kuřecí prsa,
  • 500 g žampionů,
  • cibule,
  • 250 ml vývaru,
  • 6 lžic zakysané smetany,
  • lžíce mouky,
  • lžička tymiánu,
  • lžíce nasekané petrželky,
  • lžička koření na kuře,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • olivový olej.

Způsob přípravy

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej. Oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Pak ji vhoďte do rozpáleného tuku a několik okamžiků smažte.
  2. Mezitím si připravte houby. Důkladně je očistěte, omyjte a nakrájejte natky. Přidejte je k osmažené cibuli a promíchejte. Několik minut je nechte na ohni, aby zhnědly a odpařila se z nich voda.
  3. Když je zelenina osmažená, přidejte k ní vývar a za občasného míchání přiveďte k varu.
  4. V samostatné misce smíchejte mouku se smetanou. Tuto směs vlijte do pánve a za stálého míchání směs několik okamžiků zahřívejte. Nakonec vše dochuťte solí a pepřem a tymiánem.
  5. Kuřecí prsa očistěte a poté je nakrájejte na menší kousky. Vše pokapejte olivovým olejem, posypte kořením na kuře a promíchejte. Maso přidejte na pánev a chvíli smažte.
  6. Po osmažení vložte kuře do nádoby odolné proti ohni a vše zalijte omáčkou. Nádobu vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 20-25 minut. Po nutí této doby podávejte maso s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: