Co přidat do tatarské omáčky, aby byla ještě lepší? Seznam je dlouhý

Jedním z nejčastěji podávaných studených občerstvení o Velikonocích jsou samozřejmě vejce. V běžném životě je obvykle jíme s majonézou, ale sváteční období se v kuchyni řídí vlastními pravidly. Samotná majonéza pak nestačí. Její chuť obohacujeme mimo jiné křenem, hořčicí a nadrobno nakrájenými nakládanými okurkami. Přidáváme také nakládané houby a někdy i kapary. Takto se připravuje chutná a aromatická tatarská omáčka.

Viz video Velikonoce bez něj neexistují. Zde je nejrychlejší recept na nejlepší křenovou kaši.

Tatarská omáčka – tradiční příloha ke studeným pokrmům. Jaké ingredience budete potřebovat?

Nic nechutná ke studenému velikonočnímu občerstvení tak dobře jako tatarská omáčka. Tradiční dip se připravuje z následujících surovin ingredience:

  • 200 ml majonézy
  • 1/2 malé cibule
  • 2 konzervované okurky
  • 1 lžička jemně nasekané pažitky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • koření: sůl, pepř (nepovinné)

Tatarská omáčka – tradiční recept. Jak ji připravit na svátky?

Velikonoce jsou za dveřmi. Jak připravíte chutnou tatarskou omáčku? Tradiční recept si můžete připravit během chvilky. Vše, co potřebujete, je:

  • Okurky a cibuli nakrájejte nadrobno.
  • Smíchejte je s ostatními přísadami
  • Dochuťte podle potřeby
  • A hotovo!

Tatarská omáčka fot.istock/Olena Beisiuk

Klasická tatarská omáčka – verze s marinovanými houbami

Receptů na tatarskou omáčku je poměrně hodně, protože téměř každý kuchař přidává nějaké vlastní ingredience, aby byl pokrm dokonale podle jeho chuti. Mnoho receptů na klasickou tatarskou omáčku má ve svých ingrediencích marinované houby. Mohou to být například žampiony, vavřínové hřiby nebo dokonce máslová dýně. Přidání hub dodá omáčce kyselejší chuť a křupavé ingredience uprostřed.

Tatarská omáčka – recept na lehčí verzi dipu. Majonézu nahraďte přírodním jogurtem.

Pokud chcete připravit méně kalorickou tatarskou omáčku, recept snadno upravíte. Stačí nahradit část majonézy přírodním jogurtem. Tato verze bude zdravější.

Tatarská omáčka z vajec s kapary – verze pro ty, kteří mají rádi slanou a pikantní chuť.

Ať užnujete podávat tatarskou omáčku s vejci, pečeným masem nebo uzeninami, vždy je dobré přidat do omáčky i kapary. Dokonale zvýrazňují chuť omáčky a dodávají jí pikantnější a koxnější aroma. Kapary navíc dokonale rozbijí chuť majonézy a skvěle se hodí k marinovaným houbám.

Viz také: Celerový salát je výstavní jídlo mé sestry. Budeme ho jíst o Vánocích – už se na něj těším.

Vejce v tatarské omáčce s vejcem – kombinace, která se skvěle duje.

K tomuto oblíbenému dku velikonočního občerstvení se hodí také vařené vejce. V tatarské omáčce se skvěle tní, protože díky němu získá krémovější strukturu a jemnou chuť.. Vejce nakrájejte velmi najemno a smíchejte je s ostatními ingrediencemi. Podle individuálních preferencí můžete přidat celé vejce nebo zvolit jen bílek či jen žloutek.

Tatarská omáčka – recepty s nádechem moderny. Netradiční přídavky do dipu

Dnešní kuchyně má ráda inovace a neobvyklé kombinace. Tomuto trendu může odpovídat i recept na tatarskou omáčku. Recepty, které vzdávají hold modernímu přístupu k tomuto oblíbenému dipu, jsou založeny na neokoukaných přídavcích, mj:

  • rozmačkané avokádo zalité citronovou šťávou – omáčka je krémovější a má zajímavou barvu;
  • strouhaný křen – zvýrazní chuť omáčky;
  • chilli papričky – tato verze se hodí ke grilovaným pokrmům, kebabu nebo nedělní sekané.

Děláte tatarskou omáčku jen o Velikonocích? Zúčastněte se ankety a neváhejte ji komentovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: