Jiný pohled na holuby – šíleně chutné cibulové závitky přímo z kuchyně účastníka soutěže MasterChef

Seznam variací na téma cibulačka je opravdu dost dlouhý, ale recept účastníka MasterChefa je skutečným mistrovským dílem a obrovskou kontroverzí zároveň. V tomto receptu nenajdete ani gram zelí a šťavnatá nádivka je zabalena do trochu neobvyklé zeleniny. Tato kombinace je senzační a překvapí i ty nejnáročnější.

Viz video Recept naěné zelí bez obalu

Cibule místo zelí? Účastník soutěže MasterChef má chytrý patent naěné zelné závitky

Pokud vám chybí inspirace na chutnou večeři a všechny ostatní recepty se vám prostě přejedly, je čas na skutečnou revoluci. Účastnice soutěže MaterChef Ewa přišla s receptem na šílený pokrm, který se sice považuje za tradiční, ale v tomto vydání se mu nic nevyrovná. Řeč je o cibulových závitcích, které neobsahují ani gram zelí. Vrstvy cibule zde nahrazují velké zelené listy, které jsou při správné přípravě mimořádně tvárné a udrží masovou nádivku.

Navzdory zdání není příprava zelných závitkůěných cibulí nijak složitá. Vtí se začít blanšírováním správně nakrájené cibule. Pak je čas pustit se do šťavnaté a aromatické nádivky, jejímž základem je maso a barevná zelenina. Nakonec přijde na řadu obalování – zde je třeba postupovat podobně jako u tradičníchěných zelných závitků. Místo zelných závitků však dostanete cibulové „cukroví“ s šílenou ní. Autorův recept najdete na Instagramu @ewa.masterchef.

Recept na cibulové závitky přímo z kuchyně soutěžícího MasterChefa.

Ingredience: 1:

  • 300 g mletého masa,
  • 3-4 velké cibule,
  • 100 g rýže,
  • mrkev,
  • řapíkatý celer,
  • malá cibule,
  • 2 lžíce rajčatového protlaku,
  • sůl,
  • pepř.

Ingredience na omáčku:

  • 300 ml rajčatového protlaku,
  • mrkev,
  • řapíkatý celer,
  • cibule,
  • olej,
  • 300 ml vody nebo vývaru,
  • 2 bobkové listy,
  • sůl,
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Cibuli oloupeme a uprostřed nařízneme, je důležité to udělat opatrně – to proto, abychom později mohli snáze oddělit vrstvy.
  2. Zeleninu blanšírujeme a po chvíli z ní stáhneme vrstvy – je důležité je neporušit ani nepoškodit.
  3. Nyní je čas na nádivku. Cibuli, mrkev a celer nakrájejte nadrobno. Zeleninu osmahněte na troše oleje, aby pěkně zhnědla.
  4. Jakmile se zelenina vybarví a změkne, přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku. Vše důkladně promíchejte a dejte do mísy spolu s uvařenou rýží a mletým masem.
  5. Přísady na nádivku osolte a opepřete a poté důkladně prohněťte rukama, dokud se produkty nespojí a směs nebude hladká.
  6. Plátky cibule nte nádivkou a uzavřete jako cukroví. Tip – je důležité nedávat příliš mnoho nádivky. Pak by se náměné zelné závitky mohly rozpadnout.
  7. Nyní je čas na omáčku. Do pánve nalijeme olej. Do rozpáleného tuku přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přísady chvíli smažte a pak přilijte rajčatový protlak.
  8. Omáčku dochuťte solí, pepřem a bobkovým listem. Nyní je čas vložit do omáčky zelné závitky. Celé je podlijte trochou vody, přikryjte pergamenovým papírem a pečte při 180 stupních 35 minut. Po nutí této doby odstraňte pergamenový papír a pečte dalších 15 minut – závitky pak budou krásně propečené a cibulová slupka bude pěkně hnědá. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: