Nejjednodušší řešení se často ukáží jako ta nejlepší, a proto stojí za to seznámit se s receptem na šíleně měkké kopýtka tety Krysie. Tento jednoduchý pokrm potěší i ty největší gurmány, ale klíč k úspěchu je v detailech. Správné ingredience nejsou všechno – zjistěte tajemství, které vás dovede k dokonalosti.
Podívejte se na video Kopytki s petrželovým pestem [Kuchnia Hapsa]
Koprové okurky tety Krysie se vždycky povedou dokonale. Důvod? Čtyřčlenná technika
Kopytka je pokrm, který lze podávat na mnoho způsobů, takže tato jedinečná chuť téměř nikdy neomrzí. Bramborové koláčky lze podávat na sladko, ale i se slanou zálivkou. Úspěch však závisí na správné kombinaci, a zde kralují detaily, jako je hmotnost výrobku a správná technika.
Nejlepší kopýtka vyjdou, když zachováte dokonalou rovnováhu mezi bramborami a moukou. Chutné kopýtka si však rády zahrávají, takže vyjdou tvrdé nebo se během vaření rozpadnou. Proto teta Krysia doporučuje používat čtyřdílnou metodu, kterou při přípravě slezských knedlíků používá mnoho hospodyněk. Těsto tedy stačí rozdělit na čtyři díly a jeden díl nahradit moukou – zlatý poměr, který předznamenává nebeskou hostinu.
Recept na dokonalou kopytku – teta Krysia má spolehlivý patent.
Složení: 1:
- 1 kg brambor,
- vejce,
- šálek pšeničné mouky,
- bramborový škrob (poměry jsou uvedeny níže),
- špetka soli.
Způsob přípravy:
- Začněte oloupáním brambor. Zeleninu nakrájejte na menší kousky, vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, lehce osolte a postavte na hořák.
- Měkké brambory slijte a ještě horké opatrně rozmačkejte nebo prolisujte.
- Bramborovou směs vložte do mísy a rozdělte ji na čtyři stejné části. Jednu ze čtyř částí opatrně odeberte lžící. Na jeho místo nasypte bramborový škrob – to je metoda mistrovské čtyřky.
- Do brambor rozklepněte vejce, přidejte celozrnnou mouku a špetku soli. Všechny ingredience uhněťte v jednolité, hladké těsto a vytvarujte váleček.
- Váleček rozdělíme na tři části, z každé vytvoříme menší a vykrajujeme šikmé kopečky.
- Vařte je v osolené vodě, dokud nebudouvat. Hotovou kopytku podávejte s oblíbenou zálivkou, pochutnejte si! Doporučujeme máslo s cukrem, škvarky a masové nebo houbové omáčky – takové kombinace jistě potěší každého.