Podle tohoto receptu budou noky vypadat jako nadýchané drobenky. Babička si vždy zakládala na jednom domácím výrobku

Kopytka jsou téměř synonymem babiččiny domácí kuchyně. Tento pokrm z dětství je velmi jednoduchý na přípravu, ale stojí za to věnovat pozornost drobným detailům, které rozhodnou o dokonalé chuti a struktuře našich sýrovo-bramborových koláčků.

Viz video Kopytki s petrželovým pestem [Kuchnia Hapsa]

Měkké a pružné kopýtka jsou specialitou každé babičky – zlatavé proporce jsou klíčem k úspěchu.

Geniální ve své jednoduchosti, rychlé a hlavně dojemně chutné – tak lze nejjednodušeji popsat dokonalé kopytkyěné sýrem. Tento babičkovský pokrm zná téměř každý labužník, ale ne každý ví, jak ho správně připravit. Klíčem k úspěchu jsou samozřejmě dobré suroviny, ale nezapomeňte na zlatý řez. Pokud dodržíte tato dvě velmi důležitá pravidla, jste odsouzeni ke kulinářskému úspěchu a vaše bramborové knedlíky budou měkké, pružné a po všech stránkách lahodné.

V babiččině receptu kralují brambory – ale hlízy nesmí být jen tak ledajaké. Nejlepší je sáhnout po těch moučnatějších – to zaručí dokonalou chuť a krásnou, pružnou strukturu našeho koláče. Na druhém místě je sýr – tvaroh by měl být čerstvý a jemně rozmačkaný vidličkou. Zbytek se dělá doslova sám – vše se spojí, prohněte a vytvaruje do charakteristického tvaru.

Recept na dokonalé drobenky. S tímto složením se vám budou rovat v ústech.

Složení: 1:

  • 800 g brambor,
  • vejce,
  • 250 g tučného nebo polotučného tvarohu,
  • 3 lžíce bramborové mouky,
  • 1,5 šálku pšeničné mouky,
  • špetka soli.

Způsob přípravy:

  1. Začněte zeleninou. Brambory oloupejte a uvařte v mírně osolené vodě. Hlízy slijte a prolisujte přes speciální lis nebo důkladně rozmačkejte.
  2. K bramborové směsi nyní přidáme rozdrobený tvaroh, vejce a obě mouky – pšeničnou i bramborovou. Nakonec přidáme špetku soli a přejdeme k hnětení těsta.
  3. Směs hněteme intenzivně, dokud není celek jednolitý a kompaktní.
  4. Těsto rozdělte na čtyři části a každou z nich rozválejte na široký váleček. Každou z nich jemně štíme a pak z ní pod úhlem vykrajujeme kopyta široká asi 2-3 centimetry.
  5. Hotové kopýtka uvařte v mírně osolené vroucí vodě – doba vaření je jedna minuta po vvání.
  6. Takto připravené kopýtka podávejte s oblíbenými přílohami. Doporučujeme cukr s máslem, houbovou nebo masovou omáčkou nebo strouhaným parmazánem. Dobrou chuť!
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: