Sladká pomazánka je pochoutka, která nesmí chybět v žádné spíži ani ve sklepě. Nyní je ten správný čas na její přípravu, protože keře jsoué ovoce. Příprava je triviální, ale nezapomeňte ji pořádně uvařit. To je tajemství celého receptu.
Viz video Není chala, je chala dort!
Džemy a zavařeniny jsou konzervy, které najdete v každé domácnosti. Během léta se je každý rozhodne připravit do zásoby na podzim a zimu. Tehdy vytahujeme aromatické pomazánky, které přidáváme do chleba, koláčů nebo tch čajů. Abyste si ani letos nenechali ujít příležitost k jejich přípravě, použijte tento recept a ovoce uzavřete do sklenice. Tentokrát recept padl na červený rybíz, který ne každý má rád. Podle některých je příliš kyselý, ale jeho neobvyklá chuť mu jen dodává na půvabu. Příprava není složitá, ale věnujte pozornost způsobu vaření. Nepochybně se odlišuje od ostatních receptů.
Recept na džem z červeného rybízu
Ingredience
- 1,5 kgdů červeného rybízu,
- 700 g jemného cukru,
- 150 ml vody.
Způsob přípravy
- Nejprve se postarejte o ovoce. Vložte je pod tekoucí vodu a důkladně je chněte. Ujistěte se, že jsou zbaveny listů, stejně jako kousků keřů nebo jiných nečistot.
- Když jsoudy očištěné, přendejte je do většího hrnce. Nalijte do nich trochu vody, aby se nepřichytily ke dnu a během vaření se nepřipálily. Poté je postavte na střední ttu a přikryté vařte asi 5 minut.
- Jakmile rybíz pustí šťávu, hrnec odkryjte. Vše vařte na mírném ohni. Během této doby by měla směs zmenšit svůj objem.
- Jakmile se tak stane, odstavte hrnec z ohně a nechte džem přes noc vychladnout. Druhý den vaření zopakujte.
- Do t pěny přidejte jemný cukr a občas promíchejte. Počkejte, až více zhoustne a až se sladidlo rozpustí.
- Když džem zhoustne, nalijte ho do sterilizovaných a suchých sklenic. Pečlivě a pevně je uzavřete víčky. Sklenice nechte vychladnout dnem vzhůru. Zavařeninu skladujte na chladném místě.
Další zajímavé texty najdete na domovské stránce /p>