Je to sice trochu pracné, ale výsledek stojí za to. Lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce jsou ideální pro nedělní večeři s rodinou. Rovající se maso podávané s aromatickou omáčkou si získá srdce všech vašich hostů.
Jaké je tajemství dokonalých masových kuliček v rajčatové omáčce? Moje teta vařila mnoho let v jídelnách a mléčných barech. Jak říká, klíčem k úspěchu je zde….. česneku. Několik stroužků přidaných do karbanátků i do omáčky zaručí potěšení z každého sousta tohoto pokrmu. Další kulinářskou inspiraci najdete na domovské stránce .co.uk.
Viz video Kuře v kokosovém těstíčku
Ingredience na masové kuličky:
- 500 g mletého masa,
- 2 stroužky česneku,
- 1 černá roláda Kaiser,
- 2 vejce,
- 2 lžíce strouhanky,
- sůl a pepř,
- mouka na obalení,
- olej na smažení.
Ingredience na rajčatovou omáčku:
- 750 ml vody,
- 3 lžíce řepkového oleje,
- 1 kostka vývaru,
- 3 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 1 polévková lžíce mouky,
- sůl a pepř.
Tyto masové kuličky v rajčatové omáčce chutnají lépe než v mnoha restauracích.
- Rohlík Kaiser předem namočte do vody. Poté jej zbavte přebytečné vody a vložte do mísy.
- Do mísy přidejte maso, vejce a strouhanku. Přidejte prolisovaný česnek a dochuťte solí a pepřem.
- Z masa vytvarujte kulaté karbanátky, obalte je v mouce a osmažte na oleji.
- V samostatné pánvi na troše oleje osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Cibuli a česnek zaprašte moukou a smažte 5 minut.
- V hrnci zahřejte vodu spolu s kostkou bujónu a rajčatovým protlakem.
- Do slaného vývaru přidejte cibuli a česnek s jíškou. Přidejte osmažené masové kuličky.
- Celý pokrm vařte 15-20 minut, dokud není maso dokonale měkké. Podle potřeby dochuťte.
Takto připravené pulce chutnají nejlépe v doprovodu bramborové kaše nebo krajíce čerstvého chleba. Případně je můžete ozdobit koprem nebo petrželkou. Dobrou chuť!