Šok a nedůvěra, co všechno se dá vyrobit z melounových slupek. Okurky a zelí se skrývají ve stínu

Další recepty na zavařování najdete na naší domovské stránce .co.uk.

Léto je stále tady a na trzích stále není těžké sehnat chutné melouny. Pravda je, že pokud máme štěstí, dostaneme toto ovoce po celý rok, zejména ve větších obchodech, ale buďme upřímní – nejlépe chutnají, když je t počasí. Naštěstí nás září přivítalo krásným počasím a doufejme, že nám to ještě dlouho vydrží. Pokud tedy máte chuť prodloužit si letní dovolenou chutí šťavnatých melounů, směle do toho, jen nevyhazujte slupky.

Nevyhazujte melounové slupky – budete šokováni, co všechno se z nich dá připravit.

Dužina se s chutí sní, šťáva stékající po bradě se setře a slupky skončí v koši nebo na kompostu. Z tuhých zelených slupek můžete udělat skutečnou vitamínovou bombu, která nejen podporuje imunitní systém, zlepšuje činnost střev a prospíváti. Stačí je jednoduše naložit. Jak tedy připravit nakládané melounové slupky? Je to jednodušší než nakládání okurek nebo zelí.

Nakládané melounové slupky – recept na vitamínovou bombu

Složení: 1:

  • melounové slupky nakrájené na proužky nebo silné kostky
  • v závislosti na počtu slupek pro každou sklenici: 3 stroužky česneku, 3 kousky kořene křenu, snítku kopru s baldachýnem,chou lžičku hořčice, snítku estragonu (nepovinné).
  • nálev – jednaá polévková lžíce kamenné soli na litr vody

Nakládané melounové slupky – jak na to:

  1. Kůry důkladně očistěte shora, aby na nich nebyly žádné nečistoty. Pokud v nich zůstanou kousky dužiny, nemusíte je odstraňovat. Dokonce můžete výslovně ponechat silnější vrstvu vedle slupek.
  2. Připravte si čisté, vypálené sklenice i s víčky. Na dno každé z nich pak vložte odpovídající množství koření.
  3. Do sklenic vložte slupky a poměrně pevně je urovnejte. Na každou sklenici pak položte snítku kopru.
  4. Svařte vodu se solí a nechte ji vychladnout. Melounové slupky přelijte tm, ale ne příliš horkým nálevem.
  5. Sklenice s melounem uzavřete a nechte na tm místě 5 dní. Po této době proces kvašení pokročí. Jakmile uvidíte, že se na horní části sklenice hromadí pěna, můžete sklenice přemístit do sklepa.

Co připravit z nakládaných melounových slupek? Tato svačinka je výborná sama o sobě, stejně jako nakládané okurky. Procesem nakládání se slupky stanou měkkými, ale stále křupavými. Nakládaný meloun bude také perfektní přílohou k salátům a hodí se také jako děk ke „studenému talíři“ nebo k prkénku se sýry a uzeninami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: