Křupavé kousky ryb jsou spojeny s mořem a restauracemi, které se v něm nacházejí. To je dobrá asociace, ale za jídlem nemusíte cestovat daleko. Díky tomuto receptu si můžete připravit chutnou rybu i doma. Je to triviální.
Viz video Saláty s rybami v hlavní roli. Sleď versus steak z tuňáka
Mnoho lidí jezdí k moři jen proto, aby si dali rybu z místní restaurace. Můžete se však setkat s názory, že takový výlet nestojí za to. To vše proto, že při nákupu ryby u moře můžeme dostat na talíři předmražený kus. Je to proto, že rybolov je omezen. Ukazuje se také, že velmi často lze chutnější a křupavější sousta připravit doma. Tento recept ukazuje, že to není až tak složité. Podávání tresky s touto sladkou omáčkou zajistí, že se od ní málokdo dokáže odtrhnout.
Recept na tresku ve sladké omáčce
Ingredience
- 400 g filé z tresky,
- 3 lžíce pšeničné mouky,
- 2 vejce,
- 2 lžíce olivového oleje nebo oleje,
- 100 ml mléka,
- sůl,
- pepř.
Složení sladké chilli omáčky
- Malá chilli paprička,
- 3 stroužky česneku,
- 5 lžic rajčatového protlaku,
- 2 lžičky vinného octa,
- 4 lžičky sójové omáčky,
- půl lžičky mleté pálivé papriky,
- lžičku sladké mleté papriky,
- 4 lžíce vody,
- lžička jemného cukru.
Způsob přípravy
- Prvním krokem je péče o ryby. V případě potřeby z ní odstraňte kosti a také kůži. Pokud jsou laloky příliš velké, rozdělte je na menší kousky.
- Do hlubokého talíře prosejte celozrnnou mouku a smíchejte ji se solí a pepřem. Do směsi udělejte důlek a přidejte žloutky oddělené od bílků. Přilijte také mléko a olivový olej. Důkladně promíchejte, až vznikne hladká a homogenní hmota. Bílky ušlehejte do tuhé pěny, přidejte je do těsta a promíchejte.
- Rybu namočte do těstíčka a vložte ji na rozpálenou pánev. Smažte ze všech stran dozlatova. Nakonec ji odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Nyní je čas na přípravu omáčky. chněte a nadrobno nakrájejte papriku, oloupejte česnek a prolisujte ho. Obě zeleniny vložte do rozpáleného tuku, ve kterém se právě smažila ryba.
- Když je zelenina osmažená, přidejte rajčatový protlak, vinný ocet, sójovou omáčku a také vodu a cukr. Celou směs důkladně promíchejte a nakonec směsí posypte obě papriky. Prohřívejte dalších 5 minut.
- Takto připravenou rybu podávejte s vařenou rýží a připravenou omáčkou. Dobrou chuť!
Další zajímavé texty naleznete na domovské stránce /p>