Takovou rybu nenajdete v žádné přímořské restauraci. Omáčka je tak lahodná, že každý olízne talíř.

Křupavé kousky ryb jsou spojeny s mořem a restauracemi, které se v něm nacházejí. To je dobrá asociace, ale za jídlem nemusíte cestovat daleko. Díky tomuto receptu si můžete připravit chutnou rybu i doma. Je to triviální.

Viz video Saláty s rybami v hlavní roli. Sleď versus steak z tuňáka

Mnoho lidí jezdí k moři jen proto, aby si dali rybu z místní restaurace. Můžete se však setkat s názory, že takový výlet nestojí za to. To vše proto, že při nákupu ryby u moře můžeme dostat na talíři předmražený kus. Je to proto, že rybolov je omezen. Ukazuje se také, že velmi často lze chutnější a křupavější sousta připravit doma. Tento recept ukazuje, že to není až tak složité. Podávání tresky s touto sladkou omáčkou zajistí, že se od ní málokdo dokáže odtrhnout.

Recept na tresku ve sladké omáčce

Ingredience

  • 400 g filé z tresky,
  • 3 lžíce pšeničné mouky,
  • 2 vejce,
  • 2 lžíce olivového oleje nebo oleje,
  • 100 ml mléka,
  • sůl,
  • pepř.

Složení sladké chilli omáčky

  • Malá chilli paprička,
  • 3 stroužky česneku,
  • 5 lžic rajčatového protlaku,
  • 2 lžičky vinného octa,
  • 4 lžičky sójové omáčky,
  • půl lžičky mleté pálivé papriky,
  • lžičku sladké mleté papriky,
  • 4 lžíce vody,
  • lžička jemného cukru.

Způsob přípravy

  1. Prvním krokem je péče o ryby. V případě potřeby z ní odstraňte kosti a také kůži. Pokud jsou laloky příliš velké, rozdělte je na menší kousky.
  2. Do hlubokého talíře prosejte celozrnnou mouku a smíchejte ji se solí a pepřem. Do směsi udělejte důlek a přidejte žloutky oddělené od bílků. Přilijte také mléko a olivový olej. Důkladně promíchejte, až vznikne hladká a homogenní hmota. Bílky ušlehejte do tuhé pěny, přidejte je do těsta a promíchejte.
  3. Rybu namočte do těstíčka a vložte ji na rozpálenou pánev. Smažte ze všech stran dozlatova. Nakonec ji odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
  4. Nyní je čas na přípravu omáčky. chněte a nadrobno nakrájejte papriku, oloupejte česnek a prolisujte ho. Obě zeleniny vložte do rozpáleného tuku, ve kterém se právě smažila ryba.
  5. Když je zelenina osmažená, přidejte rajčatový protlak, vinný ocet, sójovou omáčku a také vodu a cukr. Celou směs důkladně promíchejte a nakonec směsí posypte obě papriky. Prohřívejte dalších 5 minut.
  6. Takto připravenou rybu podávejte s vařenou rýží a připravenou omáčkou. Dobrou chuť!

Další zajímavé texty naleznete na domovské stránce /p>

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Restaurace Rebellion Praha

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: